Комбина между варненец, молдовец и румънец приключи с провал. Варненската

...
Комбина между варненец, молдовец и румънец приключи с провал. Варненската
Коментари Харесай

Престъпно трио отгледало марихуана за близо 90 000 лева

Комбина сред варненец, молдовец и румънец завърши с неуспех. Варненската окръжна прокуратура внесе обвиняване против интернационалното трио за развъждане и разпространяване на марихуана за близо 90 000 лева и владеене на противозаконни муниции. Румънецът Виталий Ч. сега е във варненския затвор. Молдовецът Михаил К. се търси към момента. На варненеца Любомир К. след първичното задържане под стража, мярката за неотклонение е променена в домакински арест, а след това – в парична гаранция от 5000 лв.. Предстои делото им да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Модерната наркооранжерая, стопанисвана от тримата, бе разкрита във варненското село Кичево. Освен за развъждане и засяване на растенията, тримата мъже ще дават отговор пред Варненския областен съд и за произвеждане и държане за разпространяване на над 14 кг. марихуана. Варненецът и молдовският жител са упрекнати и за държане на муниции за огнестрелно оръжие. В Любомир са открити 265 патрона и пълнител за автомат „ Калашников “, а в оповестения за търсене с ЕЗА молдовец – 42 патрона.
До разкриването на модерната наркооранжерия се стигнало след сигнал. На 13 август 2018 година чиновници на ТС БОП подхванали инспекция.
В двора на вилното населено място чиновниците разкрили затрупан басейн. По думите на подсъдимия Любомир, който бил един от съсобствениците на парцела, басейнът бил трансфорат във плантация за охлюви. Под предлог че се съблюдава изключителна яловост при развъждането на охлюви, мъжът отказал да пусне полицейските чиновници. След гледище той отворил вратата, откъдето се разнесла характерната миризма на коноп. Второто помещение било оборудвано с лампи, рефлектори, филтри, поддържала се климатизация и вентилация и била построена напоителна система за множеството кофички с растения марихуана в начален етап. Любомир признал, че досега е отгледал две реколти с марихуана, като от втората получил над 14 кг. Готовата продукция била продавана на непознати жители, които се придвижвали с два мерцедеса и автомобил киа. Те го снабдявали със семена и изкупували продукцията марихуана по 4000 евро за кг.
По черен път в региона бил открит един от мерцедесите. До него стоял румънецът Виталий, който постоянно обитавал във вилното населено място. От колата миришело на марихуана, а на към десетина метра от нея чиновниците на реда разкрили чували с растението и туби с течност. Другият мерцедес бил открит зарязан на към 300 метра в гората. Колата се оказала благосъстоятелност на българин, който я продал на рускоговорящ мъж, на име Миша. По откритите персонални движимости и по касов бон за заредено гориво бил открит Михаил, който платил в бензиностанцията на ПОС-терминал с банкова карта на свое име. Молдовецът бил наемател в една от къщите в селото и имал контракт за наем с Любомир. След като молдовецът не бил открит, той бил разгласен за търсене с ЕЗА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР