Комай журналистите взеха да прихващат най-лошото от поведението на политиците,

...
Комай журналистите взеха да прихващат най-лошото от поведението на политиците,
Коментари Харесай

„Делфийски оракули”, „мисирки”, „тулупи”, подсъдими...това ли е „материалът” за пресконференциите днес!?

Комай публицистите взеха да прихващат най-лошото от държанието на политиците, които отразяват, а това си е мотив за терзание. Вижте ги през днешния ден тези в Народното събрание по какъв начин се омаскариха за следващ път. Но това не е вест, нали!? Много неприятен звук към жителите задават посредством своето държание както политиците, по този начин и някои представители на медии.

Тъжни размишления ме налегнаха още от вчерашната конференция на Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в и съратниците му. За следващ път се потресох от равнището на някои кореспонденти, което  мина на кота под нулата, за жалост. Понякога в действителност се учудвам, че сходни държачи на микрофони са приключили публицистика, че и са ги назначили и им заплащат да я упражняват.

Не мога да си изкривявам душата и да пиша лъжи

единствено тъй като по силата на професионалната ми претовареност към този момент над три десетилетия  упражнявам тази специалност, която в миналото беше уважавана, почитана и се ползваше с доверие от хората. За нея би трябвало да се приказва искрено, без извъртане и нагаждачество, още по-малко заради криворазбрани „ етични правила ”. Защото, какъв брой е етично да да си затваряш очите и да търпиш некадърника и нагаждача единствено тъй като сте от една колегия?! Ми съгласно мен никак не е.



Напоследък все по-често към този момент ми се случва да се срамя от изявите на кореспонденти, които задават тъпи и неуместни въпроси на конференциите, не се изслушват и повтарят папагалски един и същи въпрос до обратен тласък. Бутат се безсрамно и считат, че колкото повече наглеят, задават нападателно въпросите си и с прокурорски звук и уклон, толкоз са по-интересни. Не, бе, съсипахте имиджа на специалността ни с такова гаменско и невъзпитано държание. Преди време даже един прасна Симеон Сакскобургготски  Симеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 година в София. Той е наследник на Цар Борис ІІІ и Царица с микрофона по главата, бутайки се пръв да си зададе скъпия въпрос, за който не му дадоха „ Пулицър ” за негова изненада.

Вчера различен подобен провокира Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в да го назова „ Делфийски пророк ”, а оня се ошмули и не отговори на въпроса  дали знае кой е Делфийският пророк. Надали е знаел.Но с изключение на оракули на въпросната намира се орезилиха с нелепи въпроси и държание още доста представители на медии, явно недобронамерени. Това тяхно държание докара до противоположен резултат у фена. Защото

прекомерно неуместно наподобява да имаш единствено искания, а зад тях никакво покритие.

Преди време кудкудякащи една през друга девойки около някогашния министър председател Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г съумяха да го изнервят дотам, че ги назова „ мисирки ” поради издаваните от тях звуци. Пак той дефинира като „ тулупи ” тези копи-пейстъри, които нито имат свои мисли, нито могат да ги изразят в фрази...

Зрителите гледат, слушат, четат и...губят доверие. Натъжава ме всичко това, тъй като преди доста години с обич си избрах тази специалност и дълги години я практикувам с вярата, че може да не сме ангели, само че би трябвало да оказваме помощ на хората и да помним Алековия завет:

„ Когато един публицист е с лице към властта, е със задни елементи към народа си ”.

Това, което виждам обаче в последно време като изяви в общественото пространство, не ме прави оптимист.

Големият публицист, журналист, преводач Дмитрий Иванов-Джимо наскоро написа: „ Толкова млада, а към този момент глупава ”.

Сещам се за думите му след всяка конференция в последно време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР