Комарите не само са досадни, но и представляват значителен риск

...
Комарите не само са досадни, но и представляват значителен риск
Коментари Харесай

Засадете тези растения в градината си, за да държите комарите далеч

Комарите освен са досадни, само че и съставляват забележителен риск за здравето. Комарите се считат за най-смъртоносните животни в света и предават извънредно рискови болести като малария, жълта тресчица, Chikungunya, вирус на Западен Нил, тресчица от денга, филариаза и вирус Zika. Комарите са привлечени от хората и другите животни от аромата на въглероден диоксид и други съблазнителни аромати, които отделяме. За благополучие има аромати, които могат да се употребяват, с цел да се предпазим от комарите.

Засадете тези 7 растения в градината си, с цел да се предпазите от комарите:

1. Лавандула

Приятният мирис на лавандулата в действителност е доста неприветлив за комарите. Като спомагателен бонус, лавандулата има и противогъбични и антисептични свойства. Можете да я засадите във вашата градина или в саксии, поставени го прозорците ви. За още по-добра отбрана, разтривайте цветята върху кожата си, с цел да освободите маслата.

2. Невен

Невенът е елементарно за развъждане цвете, което съдържа тиофени, съединяване с репелентни свойства на насекомите. Невенът е ефикасен при прекъсването на комари, листни въшки, трипси, белоопашати, бръмбари и така нататък

3. Мушкато

Мушкатото е необикновено атрактивно декоративно растение, което може също да спре комарите и няколко типа вредители. Тези цветя са доста непретенциозни и се гледат елементарно.

4. Розмарин

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР