Командващият Военно-въздушните сили на Швеция Матс Хелгелсон заяви, че изтребителят

...
Командващият Военно-въздушните сили на Швеция Матс Хелгелсон заяви, че изтребителят
Коментари Харесай

Швеция създаде Грипен- убиец на руски самолети

Командващият Военно-въздушните сили на Швеция Матс Хелгелсон съобщи, че изтребителят Saab Gripen E е кадърен да победи всички съветски изтребители от модификацията Су във въздушен пердах, освен това без да употребява нито една от скъпите стелт технологии, на които разчитат американските бойни самолети.

" Грипен “ и най-много моделът Е - е основан да убива Су-та. Ние имаме „ черен колан “ за това ", добави Хелгесон по време на презентация във Финландия, предава " Bussiness Insider ".

Руските изтребители Сухой са се сдобили с именит статут поради тяхната маневреност и благоприятни условия да надиграят американските самолети във въздуха посредством рискови и нападателни трикове.

" Gripen " не може да се похвали с огромен потенциал за муниции, слаба забележимост или огромен обхват на деяние. Но той има изключителна специфичност, която го трансформира в призрачен сън за съветските самолети - успеваемостта на средствата за електронна битка и заглушаването на радарите на съперника.

Русия също създава многоцелеви изтребител от пето потомство Су-57, предопределен за заличаване на всички типове, въздушни, наземни и подводни цели. Съчетанието на висока маневреност с опция за осъществяване на свръхзвукови полети, съвременно съоръжение и слабата забележимост му обезпечават предимство над съперниците. Руските Военновъздушни сили ще получат първата серия от Су-57 през тази година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР