Командващият сухопътните войски на украинската армия ген. Александър Сирски призова

...
Командващият сухопътните войски на украинската армия ген. Александър Сирски призова
Коментари Харесай

Украински генерал иска засилване на защитата на североизток

Командващият сухопътните войски на украинската войска ген. Александър Сирски прикани за усилване на защитата на североизточния фронт. За това оповестяват в " Ню Йорк таймс ", като разясняват, че този негов апел е в прорез със препоръките на Пентагона.

Според изданието различията сред Киев и Вашингтон се ускоряват, като военачалник Александър Сирски е изразил паника за обстановката към Купянск .

През последните седмици съветските войски съумяха да си пробият път до подстъпите на този украински град и някои публични лица в Киев предложиха той да бъде зарязан, обръщат внимание от " Ню Йорк таймс ".

В същото време Сирски упорства да бъдат взети всички ограничения и да се ускори защитата при застрашените сектори.
 Как английски пълководец стана основна
Как английски пълководец стана основна " взаимозависимост " на НАТО в Украйна

След среща с Тони Радакин Залужний отсякъл: " Това е нашият човек "

Той изяснява по какъв начин съветската войска прегрупира силите си и ги трансферира в новосформирани бригади и дивизии от Русия, с цел да възобнови настъплението си. Тя продължава да нанася загуби на украинските елементи с артилерията и с авиацията си.

От друга страна Вашингтон разкритикува украинската военна тактика . Оттам показаха, че таман тя е повода за бавния прогрес на контраофанзивата в Южна Украйна. Според Пентагона украинското командване би трябвало да концентрира огневата си мощност и войските си в един сектор, а не да ги пръсва в няколко направления.

Междувременно " Уолстрийт джърнъл " разяснява зачестилите през последната седмица рецензии против тактиката на Киев . В него се показва позицията, че има представители на администрацията на Джо Байдън, които са уверени, че тя е единствено опит да се отклони вниманието на военните във Вашингтон, че войната мож да се проточи до изборите за президент и Конгрес през 2024 година.

М еждувременно в немския " Билд " разгласиха мнението на украинският министър на защитата Олексий Резников, който разяснява, че украинската контраатака не трябва да се възприема като някакъв холивудски филм - блокбастър.

Той увери интервюиращите го, че всичко към войната в Украйна върви съгласно техните проекти. Резников добави, че тези проекти са бил авансово разисквани с сътрудниците на Киве.
 Съединени американски щати и съдружниците разискват проекти за увеличение на производството на муниции
Съединени американски щати и съдружниците разискват проекти за увеличение на производството на муниции

Белият дом чертае тактика

Генералът изясни и за какво украинските отбранителни сили се движат постепенно - те за разлика от съветските - желаят да запазят както живота на своите бойци, по този начин и техническите благоприятни условия на оборудването си.

Резников прибавя и че руснаците към момента имат предимство във въздуха .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР