Kомандващият на съюзното Съвместно командване на силите в Неапол адмирал

...
Kомандващият на съюзното Съвместно командване на силите в Неапол адмирал
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов обсъди актуалната среда за сигурност в региона с командващия на съюзното Съвместно командване на силите в Неапол

Kомандващият на съюзното Съвместно командване на силите в Неапол адмирал Робърт Бърк дойде на публична аудиенция в България.

В рамките на визитата му у нас той се срещна с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Двамата разискаха настоящи тематики и обмениха мнения, свързани с използването на новоприети основни стратегически документи, целящи дълготрайна акомодация на възпиращия и защитителен капацитет на Алианса. Специално внимание бе отделено на новия модел на силите на НАТО и на образуването на бойна група на наша територия в подтекста на ограниченията по усилването на военната зоркост на Алианса по източния фланг.

Дискутирани бяха резултатите от извършената на 24 март 2022 година изключителна среща на върха, като акцент бе подложен върху продължаващата поддръжка за Украйна в отговор на съветската експанзия, оказването на политическа и практическа поддръжка на страни-партньори, изложени на съветски напън (Грузия, Молдова и Босна и Херцеговина), както и на противодействието на растящите провокации пред сигурността в района на Западните Балкани.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР