Командването и личният състав на авиобаза Граф Игнатиево осъществиха днес

...
Командването и личният състав на авиобаза Граф Игнатиево осъществиха днес
Коментари Харесай

Охраната на въздушното пространство ще се изпълнява пловдивския аеропорт

Командването и персоналният състав на авиобаза Граф Игнатиево реализираха през днешния ден незабавното пребазиране на летище Пловдив на авиационната, самолето-обслужващата и специфичната техника. Пребазирането се постанова във връзка със старта на огромната реорганизация в авиобаза Граф Игнатиево.

Още довечера от новото си място ще застъпят екипажите на МиГ-29, които извършват без спиране задачата по Air Policing - защита на въздушното пространство на Република България в интегрираната система за противовъздушна и противоракетна защита на НАТО. От летище Пловдив ще се организира и цялостната летателна активност на бойните водачи, както и обслужването и ремонта на авиационна техника, до момента в който не приключи строителството на летищната инфраструктура в авиобаза Граф Игнатиево. С новата инфраструктура авиобаза Граф Игнатиево ще дава отговор на условията за приемане на новите самолети F-16.

Поради близостта и особеностите в метода за кацане на летище Пловдив, от Министерството на защитата оповестяват още, че ще се съблюдават прецизно всички условия по отношение на сигурността на полетите
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР