Командос, бивш кадър на Специализирания отряд за борба с тероризма,

...
Командос, бивш кадър на Специализирания отряд за борба с тероризма,
Коментари Харесай

Слави Ангелов: Барета ли застреля баретата Алексей Петров?

Командос, някогашен кадър на Специализирания отряд за битка с тероризма, е прострелял сътрудника си Алексей Петров. Почеркът на покушението, който доста наподобява и на първото нахлуване против него през 2002 година, фактът, че стрелецът не е бил прикрит в маскирано скривалище, както и оперативна информация за поръчителя кара криминалистите да считат, че офанзивата от 16 август на Витоша е осъществена от мъж, обучаван в елитното поделение във Враня. Това е една от версиите, по които работи следствието на атентата против предприемача, научи “24 часа - 168 истории ”.

Засега е несъмнено, че Алексей Петров е убит с изстрел в главата и втори надзорен в тялото (близо до сърцето) с автомат “Калашников ”. Калибърът е 7,62 милиметра. Все още не е несъмнено дали оръжието не е било с пай приклад (популярен като десантната версия на “Калашников ”). Източник от Министерство на вътрешните работи твърди пред вестника, че стрелецът може и да е разкрил огън от статично състояние, само че сред първия и втория изстрел към този момент се е движел. Изключително точното попадение - в окото, приказва за огромна подготовка и самообладание, разясняват осведомени с следствието.

Със сигурност Алексей Петров е бил следен задоволително дълго време при планирането на покушението.

Физическият палач и

неговите помагачи са

били извънредно

улеснени от два обстоятелството

- към този момент от няколко години някогашната барета всяка седмица правил преходите в планината с планинския лидер Мирослава Михайлова, а защитата не го следвала неразделно от самото начало.

Михайлова, която е и физиотерапевт, с походите пособия на някогашната барета да поддържа във форма крайници си, останал с контузия от предходен атентат. Никой не знаел авансово тъкмо в кой ден от седмицата Алексей Петров и тя ще тръгнат по добре познатия маршрут на Витоша. Но това постоянно се случвало по обяд.

Охраната на

предприемача научавала

в последния миг, че отиват в планината.

Всички се придвижвали до региона на Драгалевския манастир. Оттам Петров и Михайлова хващали пътеката към региона на Бай Кръстьо, а защитата не ги следвала от близка отдалеченост, а се качвала с автомобила да ги чака горе във финалната им точка. На процедура Алексей Петров се е движел в преходите без защита. Убиецът и помагачите му са знаели това и

единствено са избрали

задоволително комфортно

място за офанзивата

- задоволително стръмно, с цел да се движи задачата постепенно, и с комфортни близки прикрития. Почти несъмнено е, че във съдбовния за някогашния командос ден убиецът не е пристигнал от София. Най-вероятно по време на цялата подготовка той е спял някъде в кварталите в полите на Витоша, с цел да се придвижи задоволително бързо до мястото, когато получи сигнал от помагачите, че в този ден ще Алексей Петров ще излезе на поход.

Вече са разпитвани десетки хора по отношение на атентата. Много от тях са минали и през детектор на лъжата в Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. Проверяват се и съмнителни хора, които са инцидентно снимани в региона от охранителни камери. За момента обаче няма надеждна улика към килъра и помагачите му. Няма и подозрения в лоялността на защитата на убития някогашен командос.

За момента проверяващите считат, че дълбокият

претекст за убийството

на предприемача

стои в предишното,

а в годините от този момент напрежението единствено се е наслагвало в допълнение.

Имало доста улики, че един и същи човек е гарант на първия атентат против някогашната барета през 2002 година, на втория през 2015-а и на последния на Витоша, който се оказа сполучлив. Според източниците на вестника не толкоз бизнес, колкото мощна персонална злост стои зад мокрите поръчки. Още при първото нападение против Алексей Петров през 2002 година при следствието бяха забъркани негови сътрудници - някогашни чиновници на Специализирания отряд за битка с тероризма. Тогава беше арестувана групата на Николай Добрев, повече прочут като Бай Добри, която Министерство на вътрешните работи назова “Фабрика за убийства ”. Бяха задържани общо 8 души. Всичките някогашни командоси от Враня. При интервенцията беше иззето и голямо количество оръжие - експлозиви, бойни гранати, автомати и боеприпаси.

Въпреки множеството косвени улики

прокуратурата и Министерство на вътрешните работи

не съумяха да съберат

задоволително

доказателства

против тях и те бяха освободени, а обвиняванията снети.

Второто нападение против някогашната барета бе проведено от украинеца Роман Логвиненко. Той получи присъда, излежа огромна част от нея и наскоро бе освободен и към този момент се намира отвън България. Според източниците на вестника и при този атентат поръчката против Алексей Петров идва от същото място, както и през 2002 година

Слави Ангелов, " "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР