Командно-щабно учение Тримонциум - 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование

...
Командно-щабно учение Тримонциум - 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на командно-щабното учение „Тримонциум-2024“

Командно-щабно обучение „ Тримонциум - 2024 “ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка (IEL MILU) ще се организира от 27 до 30 май 2024 година в региона на 55-и инженерен полк - Белене. В учението вземат участие военнослужещи от въоръжените сили на България, Румъния, Грузия и Хърватия. След 2014 година и 2018 година това е третото командно-щабно обучение на логистичното формирование за обща инженерна поддръжка, чийто хазаин е страната ни.

 

Темата на учението е „ Действие на щаба на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обезпечаване на обща инженерна поддръжка в състава на многонационална механизирана бригада при превъзмогване на следствията от бедствия “. Целите на учението са повишение на оперативната съгласуемост,  подготовката и качествата на щаба на формированието за обмисляне и организация на осъществяването на инженерни задания при осъществяване на мироопазваща интервенция. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

 

Предвижда се на 30 май 2024 година от 10.00 ч. на брега на река Дунав да се проведат демонстрации на качествата с динамичен и неподвижен показ от 55-и инженерен полк.

 

Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща поддръжка в състав рота, е основано през ноември 2007 година в Брюксел, Белгия, след подписан Меморандум от министрите на защитата на България, Румъния, Грузия и Хърватия, с водеща страна Румъния. Ротата е формирана от щабен детайл, взвод  „ механизирани мостове “ и електро-технически взвод от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-и инженерен полк на българските Сухопътни войски; пътно-строителен взвод и свързочно поделение от Румъния; взвод за хоризонтални структури от Хърватия; свързочно поделение и екип за разкриване, превозване и заличаване на невзривени муниции и спонтанни взривни устройства от Грузия.

 

Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка е предопределено за присъединяване в интервенции, водени от НАТО, като част от Многонационалните взаимни оперативни сили (CJTF). Негова съществена задача е да обезпечава обща инженерна поддръжка за логистиката в театъра на интервенциите. Всяка година се организират командно-щабни учения с демонстриране на качества на формированията от страната-домакин. От основаването на интегрираното логистично формирование за обща инженерна поддръжка до тази година са извършени общо 19 такива учения на територията на всяка от страните-участнички. Три от тези учения са извършени в границите на учения на НАТО - многонационално логистично полево обучение „ Capable Logistician 2013 “ в Словакия, „ Capable Logistician 2015 “ в Унгария и „ Capable Logistician 2017 “ в Полша.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР