Командирът на авиационното звено от морската авиация на Черноморския флот

...
Командирът на авиационното звено от морската авиация на Черноморския флот
Коментари Харесай

Проговори пилотът на Су-24, хвърлил бомбите пред британския разрушител Defender

Командирът на авиационното звено от морската авиация на Черноморския флот проговори по какъв начин позорно е прогонил английската фрегата Defender, която наруши съветската морска граница при нос Фиолент край Крим.

„ Тъй като корабът продължи да се движи в териториалните води на Руската федерация, без да трансформира курса си, беше дадена команда за потребление на самолетни въоръжения, с цел да го принуди да промени курса си надалеч от границата “ – декларирал водачът пред съветската военна телевизия „ Звезда ”.

Неговият Су-24М хвърлил четири 250-килограмови осколочно-фугасни бомби (ОФАБ-250) пред на Defender. След това самолетът направил втори заход, с цел да оцени резултата от подхванатата недвусмислена мярка. Бомбардировката имала отрезвяващ резултат върху британците: разрушителят неотложно трансформирал курса си и скоро напуснал териториалните води на Русия.

- Бомбардирах на безвредно разстояние от разрушителя - споделил водачът. След като извършил задачата, той се завърнал в базата си.
 Англия съзнателно е предизвикала Русия в Черно море Англия съзнателно е предизвикала Русия в Черно море
Англия e знаела, че появяването на неин боен транспортен съд край крайбрежията на Крим предходната седмица ще предизвика Русия, излиза наяве от...

Припомняме, че случаят с английския миноносец Defender се случи край крайбрежията на Крим на 23 юни. Корабът навлязъл в териториалните води на РФ без авансово утвърждение, без да дава отговор на предизвестията по радиото и даже на стрелбата на граничен патрулен транспортен съд. Само бомбардировачът, дохвърчал от брега, съумял да го спре.

Български някогашен изтребител-бомбардировач посочи, че авиационното звено нормално включва до 6 самолета, а неговият пълководец е старши лейтенант или капитан. Безопасната отдалеченост за мятане на бомбите пред кораба е 1000-500 метра.

Според нашия авиационен специалист, изказванията на западни медии, че съветските Военноморски сили „ проспали ” приближаването на Defender към съветските териториални води, са смехотворни. Русия следи американските кораби още преди да преминат Босфора. Целта на Русия обаче не е да предотвратява провокациите, а посредством кавги да печели позитиви в интернационален проект.

Превод и коментар: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР