Командирът на 12-та авиационн база Долна Митрополия полк. Петър Банков

...
Командирът на 12-та авиационн база Долна Митрополия полк. Петър Банков
Коментари Харесай

Уволняват командира на загиналите край Граф Игнатиево пилоти полк. Петър Банков?

Командирът на 12-та авиационн база Долна Митрополия полк. Петър Банков ще бъде уволнен, оповестява SafeNews. 

Това към момента не е доказано от Министерството на защитата. Причината е, че следствието на трагичната злополука, при която починаха подп. Петко Димитров и кап. Венцислав Дункин, не е завършило. От ведомството към момента не са обявили и детайлности за разчитането на черната кутия на разрушилия се край 3-та авиационна база – Граф Игнатиево учебно-боен аероплан L-39.

Възниква въпросът дали единствено подп. Банков ще се окаже отговорен за случая.
В медийното пространство се появи информация, че двамата водачи са имали по 60 часа нальот, само че също по този начин са изпълнявали нееднократно фигурата, която е трябвало да изпълнят и по време на съдбовния полет.

Пак по информация на SafeNews, координатор на авиошоуто е бил бригаден военачалник Николай Русев – пълководец на Авиобаза Граф Игнатиево. Още на 26 август той първи разгласи новината за огромния ден.

След трагичната злополука ген. Русев продължи да смайва с постове във Фейсбук, загатвайки, че може би и той изпитва виновност за случилото се край Граф Игнатиево. Преди два дни командирът на 3-та авиационна база разгласява следния текст:

„ Тези, които са ме „ налазили “ дали знаят, че не ми пука нито от тях, нито за тях?! Хайде да свършим малко работа! “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР