Колумбийското правителство и най-голямата останала бунтовническа група в страната обявиха

...
Колумбийското правителство и най-голямата останала бунтовническа група в страната обявиха
Коментари Харесай

Колумбия и бунтовниците от Националната освободителна армия удължиха прекратяването на огъня за една седмица, докато преговорите продължават

Колумбийското държавно управление и най-голямата останала бунтовническа група в страната оповестиха в понеделник, че ще удължат настоящото си помирение с една седмица, до момента в който делегатите от двете страни, които се срещат в Куба не престават да разискват политики, които биха могли да обезпечат по-дълготрайно помирение.

В взаимно изказване държавното управление и Националната освободителна войска обявиха, че ще съблюдават изискванията на актуалното помирение, което стартира през август и трябваше да изтече в понеделник вечерта.

Настоящото съглашение за преустановяване на огъня гласи, че двете страни няма да се атакуват една друга и че една от задачите на прекратяването на огъня е да „ усъвършенства филантропичната обстановка “ на общностите, наранени от боевете.

Няма обаче разпореждания в актуалното помирение, които да стопират бунтовниците да отвличат цивилни за откуп или да набират малолетни, две практики, които не престават да се правят през последните месеци.

Междувременно бунтовниците се оплакаха, че п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР