Колумбийският защитник Рафа Перес, който през сезон 2016/17 игра в

...
Колумбийският защитник Рафа Перес, който през сезон 2016/17 игра в
Коментари Харесай

Бивш играч на ЦСКА - София си уреди престижен трансфер

Колумбийският бранител Рафа Перес, който през сезон 2016/17 игра в България за ЦСКА - София, реализира много влиятелен трансфер в Южна Америка. Роденият през 1990 година футболист е подписал контракт с аржентинския Сан Лоренцо, който е прочут като обичания тим на римския папа Франциск. Досегашният му клуб Тайерес Кордоба ще получи 700 000 $ трансферна сума, пишат медиите в Аржентина.

Сан Лоренцо е един от най-големите клубове в Южна Америка, като със своите 15 трофеи в Примера дивисион се подрежда в Топ 5 на най-успешните клубове в Аржентина. През 2014 година новият клуб на Рафа Перес покори и най-големия трофей на континента – Копа Либертадорес.

В новия си тим някогашният състезател на ЦСКА - София ще наследи ветерана Кристиан Сапата, който в Европа направи име с тимовете на Удинезе, Виляреал и Милан.

След като напусна България, Перес игра известно време и в колумбийския Хуниор. Договорът му със Сан Лоренцо е за 2 години. През 2023 година клубът ще се подвизава в групите на втория по мощ шампионат в Южна Америка – Копа Судамерикана.

До последно се очакваше Рафа да се завърне в родната си Колумбия, с цел да облече екипа още веднъж на Хуниор, само че договорката пропадна в последния миг.

" Тема спорт "

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР