Колумбийският флот залови полуподводница, натоварена с 3,3 тона кокаин във

...
Колумбийският флот залови полуподводница, натоварена с 3,3 тона кокаин във
Коментари Харесай

Колумбийският флот залови 20-та „нарко подводница“ за годината, тази натоварена с 3,3 тона кокаин

Колумбийският флот залови полуподводница, натоварена с 3,3 тона кокаин във вторник, отбелязвайки 20-ото сходно прехващане на тъй наречените -наречена „ нарко подводница “ тази година, споделиха служители в известие за вести.

Полуподводницата е била прихваната, до момента в който е плавала във водите на Южния Пасифик, оповестиха от колумбийския флот. Кокаинът, открит в кораба, " явно е бил предопределен да бъде изпратен до крайбрежията на Централна Америка ". На борда е имало задоволително кокаин за към 8000 дози на приблизителна стойност над 111 милиона $, споделиха чиновници.

Трима мъже също бяха задържани. Заподозрените не са разпознати, само че са на възраст 57, 50 и 33 години. И тримата са " транспортирали материала на борда на противозаконното устройство ", сподели флотът. Мъжете " са хванати за закононарушението трафик, произвеждане или преместване на опиати ", сподели флотът, и са " сложени разполагаем " на основния прокурор на страната.

Корабът е изминал вода и " прекалено отровен пушек ", когато флотът го е заловил във вторник, споделиха чиновници. Това накара флота да извади стотици пакети от кораба. Пакетите са съдържали хиляди по-малки пакети, чието наличие е било подложено на прелиминарен тест за идентификация и е открито, че е кокаин, съгласно флота.

В понеделник военноморските сили заловиха две риболовен лодки, пренасящи общо 1,3 тона кокаин. Само два дни по-рано, в събота, флотът конфискува към 1737 паунда кокаин от голям брой кораби в колумбийските Карибите.

Полуподводниците — известни като „ нарко подводници “ — като тази, хваната във вторник, са известни, тъй като могат да бъдат употребявани, с цел да не бъдат открити от бреговата защита и други органи. Те в никакъв случай не се спускат изцяло под водата, съгласно предходни отчети на CBS News, и са били прихващани в колумбийски води или до момента в който са се отправяли към Съединените щати или Европа.

Колумбийският флот е прихванал 20 такива полуподводници през 2023 година, заяви флотът, което е довело до конфискуването на 30 тона кокаин и повече от пет тона марихуана.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР