Колумбийска бунтовническа групировка уби руски заложник, опитал да се да

...
Колумбийска бунтовническа групировка уби руски заложник, опитал да се да
Коментари Харесай

Колумбийци убиха руски заложник

Колумбийска бунтовническа формация умъртви съветски пленник, опитал да се да избяга от техния плен, заяви Би Би Си. Арсен Восканян, съветски жител с арменски корени, е бил убит от бойците на фракцията „ Национална освободителна войска “.

Руснакът е бил похитен през месец ноември от бунтовниците, тъй като е събирал отровни жаби в регионите, следени от тях. Искал е да ги пренеса в чужбина.

Въоръжената формация е почнала договаряния с колумбийското държавно управление за освобождението на руснака. В договарянията даже е бил изработен пробив, само че Арсен Восканян направил опит да избяга, след което е бил убит. При случая той се е добрал до ръчна граната и е ранил няколко бойци на партизаните.

Това беше доказано от един от водачите на фракцията, който в рядко изявление за медиите разкри детайлности за случая. Убийството на заложника е осъществено още през месец април.

Бунтовническата формация води договаряния с колумбийското държавно управление, само че е малко евентуално да спре с отвличанията на цивилни жители, тъй като това е главен източник на приходи за „ Национална освободителна войска “.

Партизаните са дейни на колумбийска земя от 60-те години на предишния век. Броят на членовете им наброява няколко хиляди. Групировката е оповестена за терористична организация в страната, в Съединени американски щати и в Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР