КОЛУМБИЯ, Мисури (АП) — Това, което се очаква да бъде

...
КОЛУМБИЯ, Мисури (АП) — Това, което се очаква да бъде
Коментари Харесай

Набирането на средства за бавен старт в борбата за поправката за абортите в Мисури

КОЛУМБИЯ, Мисури (АП) — Това, което се чака да бъде скъпа и яростна борба за голям брой ограничения за гласоподаване за правата на аборт в Мисури, до момента не е привлякло доста пари.

Кампания за правата на абортите, наречена Мисурийци за конституционна независимост, не е разполагала с пари към 31 декември, съгласно докладите за финансиране на акцията, подадени във вторник. Групата получи 25 000 $ непарична помощ от Американския съюз за цивилен свободи предходната година.

Кампанията към момента не е оповестила коя от 11-те версии на предлагането си има намерение да прокара. Някои версии биха разрешили на ръководеното от републиканците законодателно заседание да контролира аборта след съществуването на жизненост на плода, противоречив въпрос измежду деятелите за правата на аборт.

Конкурентна акция, подкрепяна от републиканците, събра почти 61 000 $, множеството от които пристигнаха от подаяние от 50 000 $ от режисьора Джейми Корли. Нейното предложение би разрешило аборти до 12 седмици от бременността и в случаи на обезчестяване, блудничество или за отбрана на живота на майката, до жизнеспособността на плода.

Обикновено коства милиони долари единствено да се заплати на служащите съберете задоволително подписи на гласоподаватели, с цел да получите конституционна корекция в бюлетината за Мисури. Кампаниите разполагат до май, с цел да съберат повече от 170 000 подписа, с цел да вземат участие в гласуването през ноември.

В Охайо сполучлива самодейност от 2023 година, гарантираща правата на аборт, коства общо 70 милиона $. Ohioans United for Reproductive Rights, акцията в интерес на самодейността, събра и похарчи повече от 39,5 милиона $, с цел да одобри конституционната корекция. Защитете дамите в Охайо, акцията против него, събра и похарчи към 30,4 милиона $.

Междувременно група срещу абортите, наречена Missouri Stands with Women, започва своя лична акция във вторник, с цел да блокира приемането на всевъзможни ограничения за правата на абортите. Тъй като акцията е основана във вторник, към момента не е регистрирано набиране на средства.

Източник: apnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР