Колумбия и САЩ призоваха днес международната общност да засили натиска

...
Колумбия и САЩ призоваха днес международната общност да засили натиска
Коментари Харесай

Колумбия и САЩ засилват натиска върху Венецуела

Колумбия и Съединени американски щати приканиха през днешния ден интернационалната общественост да ускори натиска върху венецуелския президент Николас Мадуро и да упорства за производство на транспарантни избори в страната колкото е допустимо по-скоро, съобщи Българска телеграфна агенция.

Венецуела би трябвало да възвърне своята народна власт и да постави завършек на "тиранията " на Мадуро, чиято политика принуди милиони венецуелци да избягат в чужбина, съобщи американският държавен секретар Майк Помпейо в Богота, където взе участие в районна конференция за битка с тероризма.

Гватемала разгласи, че скъсва дипломатически връзки с Венецуела

Колумбийският президент Иван Дуке упрекна Венецуела във финансиране на терористични действия, визирайки даването на леговище за колумбийските бунтовници от президента Мадуро, и насочи "спешен апел " за производство на "свободни и почтени " избори в латиноамериканската страна. Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо, който повече от 50 страни са признали на краткотраен президент на Венецуела, взе участие в конференцията и бе планувано да води диалози с Помпейо, съгласно венецуелски и колумбийски медии.

Гуайдо дойде в Колумбия през вчерашния ден и се срещана с Дуке. Това бе втория път, когато опозиционният водач нарушава наложена от съда възбрана за пътешестване. Конференцията за битка с тероризма се състоя в полицейската академия в Богота, където при бомбен атентат на Армията за национално избавление (АНО) бяха убити 22 курсанти преди една година. Помпейо, Дуке и Гуайдо уважиха паметта на починалите, заяви локална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР