Колорадо дисквалифицира Доналд Тръмп от участие на президентските избори в,

...
Колорадо дисквалифицира Доналд Тръмп от участие на президентските избори в,
Коментари Харесай

Безпрецедентно решение: Колорадо дисквалифицира Тръмп от участие на президентските избори

Колорадо дисквалифицира Доналд Тръмп от присъединяване на президентските избори в, реши Върховният съд на щата. Причината са обвиняванията против някогашния президент, че е подстрекател на щурма на Капитолия от 6 януари 2021 година

За първи път в историята на Съединените щати претендент за Белия дом няма право да взе участие в президентската конкуренция в съответен щат.

Той навърши 81 години предишния месец, а главният му конкурент Доналд Тръмп е с 4 години по-млад

Доналд Тръмп беше изключен от първичния избор в Колорадо за борбата за номинацията на републиканската партия на 5 март идната година. 

Това обаче не значи, че в последна сметка няма да завоюва президентската номинация на републиканците в страната и че няма да взе участие на изборите за президент. 

Той даде показания пред съда по делото за финансови измами

Решението значи, че Доналд Тръмп няма да вземе присъединяване в конкуренцията в щата Колорадо.

Върховният съд счита, че Тръмп е нарушил 14 корекция в американската конституция, която гласи да бъде дисквалифициран претендент за върховен държавен пост, в случай че той е подбудил цивилен протест против Съединените щати.

Това обаче не е дефинитивно, защото екипа на Тръмп ще апелира решението на Върховния съд на щата Колорадо пред по-висшата инстанция, която е Върховният съд на Съединените щати. Там републиканците имат болшинство.

Въпреки всички обвинявания и процеси против Доналд Тръмп известността му продължава да пораства и сега води безапелационно на Джо Байдън в някои от щатите, които ще решат изборната конкуренция идната година.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР