Колоната от леки автомобили и камиони преди граничния пункт Кулата

...
Колоната от леки автомобили и камиони преди граничния пункт Кулата
Коментари Харесай

Съвет: Носете си вода и храна за опашката към Гърция

Колоната от леки коли и камиони преди граничния пункт " Кулата " към този момент е над 10 километра. Очакват се съществени тапи поради вчерашното решение на гръцките управляващи единствено на тази граница да се пропущат туристи, а от през днешния ден - и възбраната за влизане на сръбски жители в южната ни съседка.
От " Гранична полиция " поучават всички, пътуващи за Гърция, да се запасят с храна и вода.
Още в ранните часове на деня придвижването към Гърция беше доста интензивно. Пътят беше претрупан още в правата Благоевград-Кресна и по Автомагистрала „ Струма “. Масово е наличието на полицията и жандармерията по магистралното трасе, която провежда подреждането на колите и поетапното им пропускане към пункта. 
Постове на " Гранична полиция " има и по обиколния маршрут през селата, където не се пропущат коли, пътуващи за Гърция. 
Повечето от туристите чакаха тапите и към момента имаха самообладание, откри инспекция на БНР.
От през днешния ден с решение на гръцките управляващи на територията на страната не се позволяват сръбски жители. Много от тях обаче са тръгнали на море в южната ни съседка през България. Това основава съществени проблеми на граничния пункт „ Кулата-Промахон “.
Припомняме, че 48 часа, преди да се отправите към Гърция, трбява да попълните специфичен формуляр, който гръцките управляващи изискват. Без него на този стадий прекосяването на гръцка територия е невероятно. Документът ще откриете в този линк.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР