Колона от автомобили се изви в неделя сутринта по пътя

...
Колона от автомобили се изви в неделя сутринта по пътя
Коментари Харесай

Километрична опашка се изви към Шипка

Колона от коли се изви в неделя сутринта по пътя към Шипк. Хиляди искащи да се преклонят пред делото на освободителите на България се насочиха към Паметника на Шипка, споделя Нова тв.

От 4:00 ч. опашката е километрична.

 

 

Транзитният трафик през прохода Шипка е стеснен от нощес и се пренасочва през Прохода на Републиката, оповестява Българска телеграфна агенция. Пътна полиция контролира придвижването към върха за всички, които желаят да се включат в честванията. То се реализира еднопосочно от Габрово и Казанлък в посока връх Шипка, а паркирането става по инструкции на Министерство на вътрешните работи. 

 

 

Честванията по случай националния празник на България и 146-ата годишнина от Освобождението, проведени от Община Казанлък, започнаха в 11:00 ч. в подножието на монумента. В тях ще се включат президентът Румен Радев и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. 

Министър-председателят Николай Денков ще взе участие в церемонията по издигане на Националното знаме на България по случай Националния празник 3 март от 11 ч. пред храм-паметника " Александър Невски ", заяви държавната пресслужба. По-късно на площад " Народно заседание " Денков ще участва на тържествената заря-проверка.

" Трети март е празник, на който би трябвало да отдадем респект и заслужена памет към всички, които са дали живота си за това България да е свободна, самостоятелна, обединена ", сподели Желязков в град Шипка, преди да се качи към паметника. " Днес е ден, в който ние показваме своята признателност към всички руси, румънци, беларуси, украинци, финландци, сърби, черногорци, които дадоха живота си за свободата на Отечеството ни ", добави ръководителят на Народното събрание. По думите му това е ден, в който българският народен блян за независимост и суверенитет е осъществен по своя исторически обективен метод.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР