Колмар. Столицата на френската провинция Елзас. Наричат го и "малката

...
Колмар. Столицата на френската провинция Елзас. Наричат го и "малката
Коментари Харесай

Малкият симпатичен френски двойник на Венеция: град Колмар

Колмар. Столицата на френската провинция Елзас. Наричат го и "малката Венеция на Франция ". и най-елзаския град на Елзас. Намира се в Източна Франция, покрай границата с Германия. Колмар е вторият град в Елзас по-големина на културното завещание след Страсбург.

Архитектурата на града е съвсем приказна – постройките са доста цветни, високи и тесни, наподобяват холандските. Неслучайно през 1931 година Жорж Дюамел написа: Колмар е най-красивият град в света ".

Потопете се в магията на Колмар с нашата изложба от града ТУК

 Колмар. Столицата на френската провинция Елзас. Наричат го и Thinkstock
 От чист планински източник, непокътнат от човешка ръка... Edna предлага От чист планински източник, непокътнат от човешка ръка...
"Малката Венеция " е квартал, прорязан от канали, свързани с река Ил. Тя, на собствен ред, свързва Колмар и река Рейн. Каналите тук не са толкоз огромни, само че също имат своите преимущества и плюсове. Някои от улиците са напълно речни канали, сходно във Венеция. Може да се разноските из региона с лодка и да се полюбувате на живописните къщички от двете страни на каналите. Мостовете им са толкоз ниски, че когато лодките минават под тях, туристите би трябвало безусловно да залягат.

Изключително забавна е централната – остаряла част на града. Там уличките са тесни, само че доста приятни за разходка. През Средновековието и Ренесанса Колмар се е развивал с доста бързи темпове.

 Колмар. Столицата на френската провинция Елзас. Наричат го и Thinkstock

Кварталът на кожарите е измежду най-посещаваните елементи на Колмар. Уличките са тесни и криволичещи, непроменени от 16-17 век. Къщите са с типичната за този интервал архитектура с греди, кръстосващи фасадите. Колкото по-заможен бил притежателят на къщите, толкоз повече трябвало да бъдат гредите по фасадата. Ако в къщата живеела мома за женене, тогава кепенците на прозорците наложително били украсявани със сърца.

Забележителности в града са Доминиканската черква, Историческият и живописен музей, в който може да видите картини на Пикасо и Реноар, както и църквата „ Свети Мартин “. В Колмар се намира къщата-музей на Фредерик Огюст Бартолди, основател на Статуята на свободата в Ню Йорк. Нейно копие посреща и изпраща туристите при започване на града. 12-метровата имитация на Статуята на свободата е изваяна, с цел да означи 100-ата годишнина от гибелта на скулптора. Бартолди е роден в Колмар и локалните са извънредно горди с именития си съгражданин.

Пъстър, с омайващи цветове през лятото, и приказно магически през зимата, Колмар е място, в което ще желаете да се изгубите…за дълго.

Потопете се в магията на Колмар с нашата изложба от града ТУК

 Колмар. Столицата на френската провинция Елзас. Наричат го и Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР