Колкото повече се разширява пропастта между политическите формации, толкова по-важна

...
Колкото повече се разширява пропастта между политическите формации, толкова по-важна
Коментари Харесай

Йотова: Варианти в случай на падане на правителството все още не се обсъждат

Колкото повече се уголемява пропастта сред политическите обединения, толкоз по-важна става готовността на Президенството още веднъж да завърти политическата рулетка. Предвид претенции избор на съмнение, решаващият ход е все по-близо до „ Дондуков” 2. Засега обаче от там се въздържат от позиция, като изчакват решението на Народното събрание идната седмица.

Ако вотът на съмнение мине, то Кирил Петков ще би трябвало да подаде оставка на държавното управление. От там стартира разпределяне на проучвателния мандат от президента Румен Радев. Първо той ще отиде при „ Продължаваме Промяната”, които са първа политическа мощ и те ще имат опция да сформират ново болшинство, в случай че не съумеят президентът връчва изследователски мандат на втората партия – в тази ситуация ГЕРБ, а коя ще е третата, в случай че се стигне до нея, решението е в ръцете на президента.

„ Има подобен народ” към този момент дадоха поръчка, че могат да застанат отпред. От президентската институция обаче към този миг не оповестяват дали обмислят разновидности и какви.

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява тематиката за вота на съмнение към кабинета „ Петков”. Според нея разновидности при положение на рухване на държавното управление към момента не се разискват.

„ Не обсъждаме, тъй като аз персонално не съм видяла и претекстовете. Нека да ви напомня 30-годишната нова история на България – нерядко вотовете на съмнение стабилизират правителството”, сподели тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР