Колкото повече млади хора запалим за спорт и активност, толкова

...
Колкото повече млади хора запалим за спорт и активност, толкова
Коментари Харесай

Невяна Митева: Искам да привлечем повече млади хора към спорта

Колкото повече младежи запалителен за спорт и интензивност, толкоз по-здрави ще бъдем като нация, това сподели Невяна Митева - претендент за вицепрезидент и една от най-хубавите български състезателки по плуване. Тя има над 200 медала и оценки, а през 1988 година слага национални върхове на 200 метра бътерфлай, които към момента не са усъвършенствани.

След дейната спортна кариера Невяна Митева се развива във военната специалност и не престава да спортува и поддържа разнообразни спортни дела. Вярва, че спортът би трябвало да е един от главните цели и да има дейна и целенасочена държавна политика за поощряване на всички младежи да спортуват.

" Горди сме от триумфите на нашите спортисти, от извоюваните медали на олимпиади, международни и европейски шампионати. Те популяризират България, само че зад всяко спортно достижение стоят изключителни старания и всеотдайния труд на доста хора - състезатели, треньори, лекари, психолози и доста други експерти. Държавата би трябвало интензивно да подкрепя развиването на спорта в България и да поддържа спортната активност освен с финансови средства, само че и с обезпечаване на условия, игрища, спортни уреди и бази, за всички с почитание и схващане.
 Снимка 553365
Като вицепрезидент, спортната общественост ще има в мое лице съидейник. Защото имам вяра в значимостта на дейния метод на живот и спорта за здравето на нацията, за образуване на лидерски качества и умения и безспорния му принос за прославянето на България по света ", сподели Невяна Митева.

Тя показа, че на предизборните си обиколки в страната на всички места се е срещала със спортните общности и изслушала за техните триумфи, само че и проблеми и потребности. Спортисти, треньори и представители на клубове в другите градове я срещнаха с съответни компликации, които изискват наложително разрешаване. Невяна Митева се ангажира да подкрепи разговора, с цел да се откри решение в комплицираните юридически спънки пред клубовете, общините и държавното ръководство. " Ще протегнем ръка към спортните клубове и федерации, с цел да намерим дружно пътя към разрешаването на проблемите и всички да бъдат равнопоставени ".

*Съдържание по контракт с Инициативен комитет на Анастас Герджиков и Невяна Митева.
 Нарушава ли Кузманов конституцията?
Нарушава ли Кузманов конституцията?

Всеки самичък да реши
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР