Колкото по-скоро България и Румъния се присъединят към Шенген и

...
Колкото по-скоро България и Румъния се присъединят към Шенген и
Коментари Харесай

Габриел: Колкото по-скоро България и Румъния се присъединят към Шенген и по суша, толкова повече възможности ще имаме срещу миграцията

Колкото по-скоро България и Румъния се причислят към Шенген и по суша - нещо, което към този момент заслужиха, толкоз повече благоприятни условия ще имаме да се оправим с провокациите, свързани с миграцията. Това съобщи във втория ден от конгреса на ЕНП в Букурещ вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел. Тя акцентира, че страната ни има основна роля за запазване на външните граници на Европейски Съюз.

Габриел благодари на ръководителя на ЕНП Манфред Вебер за поддръжката му за България и ГЕРБ “в най-трудните времена през последните две години ” и на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за поддръжката по основни политически тематики като Шенген, еврозоната и Националния проект за възобновяване и резистентност.

Като съществени цели тя очерта сигурността в Черно море, укрепването на границите, продължаващата поддръжка за Украйна, енергийната сигурност. “Трябва да влагаме повече в енергийни мрежи. Видяхме какво се случи в Украйна поради експанзията на Русия. Ролята на България, Гърция и Румъния е основна в това отношение. Трябва да понижим зависимостта си ”, сподели Габриел. 

Тя добави, че повече от всеки път е нужна близка съгласуваност със съдружниците ни от НАТО и акцентира, че България поддържа Украйна, Република Молдова и Грузия по пътя им към Европейски Съюз.

На финала Габриел прикани за основаването на фонд за европейска просвета и поддръжка на културните промишлености. Тя показа поддръжката си за номинацията на Урсула фон дер Лайен като водещ претендент в листата на ЕНП за изборите за Европейски парламент през юни. Веднага след изявлението си Мария Габриел отиде до Урсула фон дер Лайен и двете се прегърнаха.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР