Колкото по-нестабилно е управлението в България, толкова повече ще са

...
Колкото по-нестабилно е управлението в България, толкова повече ще са
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Колкото по-нестабилно е управлението в България, толкова повече ще са затруднени американците да влияят

„ Колкото по-нестабилно е ръководството в България, толкоз повече ще са затруднени американците да въздействат. Понякога би трябвало и съзнателно да се сътвори безпорядък, с цел да се лишат враговете от опция да въздействат и вредят. “ Това написа във фейсбук юрист Елена Гунчева-Гривова.

SafeNews разгласява целия текст без редакторска интервенция.

МАЛКИ ПОЛИТИЧЕСКИ РАЗМИСЛИ
Кучето гледа пръчката, която му хвърлят и я гони нея. Лъвът гледа ръката, която хвърля пръчката. Малка разлика, ще кажете. Но пък основна. Пощръкляхте да се занимавате с новата парламентарна партия, като хейтът надмина всичко, което в миналото съм виждала в политиката.

На никого не направи усещане по какъв начин формалните медии /за които се знае на кого са/, подхванаха тематиката. Винаги, когато има сходно омаскаряване, се запитвам кому е преференциално. Но пък хората елементарно се манипулират. От „ осанна “ до „ разпни го “, от време на време има по-малко от седмица. А не осъзнават, че борбата е за тях и за бъдещето им.

Елена Гунчева: Колкото по-нестабилно е ръководството в България, толкоз повече ще са затруднени американците да въздействат 04.07.24 10:50 Главчев: Няма и мисъл за изпращане на български войски в Украйна 04.07.24 10:43 Тийнейджърка получи спазъм, откакто пушила вейп 04.07.24 10:36 Българки забъркани в трафик на бебета в Гърция: Ето кои са те 04.07.24 10:20 Изкуствен разсъдък ще разпознава пияни водачи 04.07.24 10:17

Докато се вторачвахте в това дали полковникът е полковник или подполковник, какви юрти има в Исторически парк и кой на кого какво бил споделил, сериозните процеси в страната минаха зад тила ви без да забележите. А сега обстановката е в действителност доста рискова и сериозна.
Статуквото не се цепи, както доста ни се желае да имаме вяра. Просто едната мутра ръфа другата мутра за цялостно преодоляване на стадото. Не се и съмнявайте в ролята, която ни е отредена, без значение кой кого ще победи.

Конфликтът Борисов-Пеевски към този момент не може да се скрие. От една страна, Борисов към този момент е привършен като политик. Освен, че го хванаха да играе двойна игра сред международните сили, той е напълно дискредитиран, тъй като е прочут с корупцията. Те и другите са корумпирани, само че не е толкоз обществено известно. Протестите против него отслабиха въздействието му и всички, които го подкрепяха и бутаха нагоре, към този момент си имат едно мислено и не разчитат той да сформира устойчиво държавно управление. А такова им би трябвало.

Пеевски, с всичките му дефекти и пороци, не може да бъде упрекнат, че е малоумен и непредвидлив. Той вижда, че Борисов е бита карта, пуснал е кръв, по този начин да се каже и е решил да го завърши. Защото с Борисов завършва и ГЕРБ. Както Национална движение „Симеон Втори" завърши със Сакскобургготски. И ще се освободи ниша в политическото пространство. Не единствено в държавната власт, а най-много по общини.

Всъщност общините са на ГЕРБ и на Движение за права и свободи. А там в действителност е сладкото и хляба. Ако не владееш общините, не можеш да овладееш и страната. Това ПП-ДБ го схванаха доста късно. Ако са го разбрали, с целокупният им разсъдък не бих заложила на това.

Предполагам, Пеевски осъзнава процесите в цяла Европа. Националното против евроатлантическото. А все по-голямата електорална тежест на Движение за права и свободи не е доста добре за партията. Защото българите се нервират отвън естественото. Едно е българска партия да ги мачка и краде, само че в случай че това е етническа партия, ситуацията може да излезе отвън надзор. И това да сплоти всички българи против Движение за права и свободи. Единственият коз за бъдеще на Движение за права и свободи е да се отърси от етническата стигма и да се трансформира в естествена българска партия – е, отново крадлива и корумпирана, както са другите, само че българска.

Това българите биха го понесли. Но първа политическа мощ да е етническа турска партия, никой няма да одобри. Тоест, Движение за права и свободи има силата единствено в случай че ръководи зад кулисите. Светлината и първото място ще я приключат. Като партия. Но може да се трансформира в нещо друго, по-опасно.
И по тази причина евентуално Пеевски се пробва да промени Движение за права и свободи. Да махне знаковите за Движение за права и свободи лица, свързвани с Турция и с Ахмет Доган. Това сигурно ще провокира брожения, тъй като част от турците са затворена общественост и няма да одобряват сходна замяна.

Те имат вяра на Ахмет Доган не тъй като е доста прекрасен и интелигентен, а тъй като е техен. Един от проблемите, оставени ни от Възродителния развой е, че към този момент турците в България не имат вяра на българите и се опасяват. А българите помнят Буново, по какъв начин Движение за права и свободи се пробва да ръководи страната и се настройват против тях. А не трябва. На битово равнище българи и турци се схващат и живеят в съгласие. Проблемът е, когато се намеси политиката.

Пеевски стъпва върху минно поле сега. За положителното на България е да успее да промени Движение за права и свободи от етническа в елементарна крадлива българска партия. Да, бе, същата като другите, но наша. Но има огромна заплаха – вместо публична партия, да има неофициална организация за въздействие на турците в България, което ще бъде доста рисково.

Целта на основаването на Движение за права и свободи от Държавна сигурност беше тъкмо тези ползи на турската общественост в България да са на ярко и публично показани. Защото зад кулисите това може да стане бомба със закъснител.

Интересна е била срещата на Пеевски и Джевдет Чакъров с турския дипломат. Да припомня ли, че Доган и Пеевски имат възбрана да влизат в Турция. Хубаво е да се каже какво е обсъждано на тази среща. Че ще стартират едни подозрения и сигурности….

Едно е значимо – етническата карта не би трябвало да бъде засягана и употребена по никакъв метод. Само това ни липсваше. При липса на мощна и националноотговорна българска партия, едно разединение на Движение за права и свободи и надлежно потребление на етническата карта, ще бъде извънредно недопустимо.
И, както мнозина анализатори споделиха, байгън от държавни управления! Не ни би трябвало устойчиво държавно управление, тъй като това значи внезапни дейности, още повече оръжия и пари за Украйна, взимане на непопулярни решения и въвличането ни в ужаса на войната.

Колкото по-нестабилно е ръководството в България, толкоз повече ще са затруднени американците да въздействат. Понякога би трябвало и съзнателно да се сътвори безпорядък, с цел да се лишат враговете от опция да въздействат и вредят.

Всъщност сега информацията е най-скъпата стока. Ние в профил се опитваме да съдим по отблясъците на борбата кой какъв е, защо се бори и кой надвива. Но, рано или късно, всичко ще си пристигна на мястото.

Елена Гунчева-Гривова

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Още вести четете в: Коментари За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР