Колкото по-малка е жилищната площ, толкова по-трудно е да се

...
Колкото по-малка е жилищната площ, толкова по-трудно е да се
Коментари Харесай

8 грешки, които всеки собственик на малък апартамент допуска

Колкото по-малка е жилищната повърхност, толкоз по-трудно е да се украси апартаментът. Всяко на пръв взор безобидно решение (например слагане на чердже до леглото или слагане на масичка за кафе пред дивана) може или да трансформира дребен апартамент във образно огромна стая, или в допълнение да подчертае скромните размери на жилищното пространство.

Дизайнерски препоръки за декориране на дребен апартамент и в този момент знае какви неточности вършат притежателите на дребни жилища.

1. Малък килим

Малкият килим образно понижава стаята, а огромният го усилва. Например, в случай че единствено една маса се побира на килима, тогава нейната повърхност е прекомерно дребна.

В допълнение към образното разширение на пространството в дребен апартамент, килимите могат да разделят стаята на зони. Например, в случай че не желаете да поставяте високи шкафове в средата на стаята, с цел да отделите зоната за спане от работната зона или зоната за релакс, можете да опитате да употребявате килим.

2. Недостатъчно осветяване

Един източник на светлина или даже два (като предписание, това е полилей в средата на тавана и странични дребни лампи) не е задоволителен за дребен апартамент. За да извършите стаята да наподобява по-голяма, би трябвало да наблегнете всеки мрачен ъгъл, а за това се нуждаете от точково осветяване.

Освен това светлината би трябвало да бъде изложена, като се вземат поради вашите потребности. По-добре е да помислите върху такива неща на стадия на обмисляне на ремонта, защото подовите или настолните лампи не би трябвало да се слагат в дребен апартамент: те затрупват пространството, което към този момент липсва. Стенните или таванните светлини са идеални.

3. Хоризонтална организация на пространството

Колкото по-малка е стаята, толкоз по- “вертикална ” би трябвало да се мисли. В стаята може да има единствено няколко обемисти, хоризонтално насочени неща (например диван или легло), само че не повече – останалите мебели би трябвало да бъдат определени във отвесна, удължена форма.

Например, вместо къси пердета, би трябвало да се даде желание на дълги, които стигат до самия под. Има смисъл да се обърне внимание на цвета на завесите: дизайнерите оферират да изберете сянка, която да подхожда на стените.

Същото е и с домашните растения: плоските и квадратните саксии би трябвало да бъдат изоставени в интерес на високите.

4. Мебели от “тежки ” материали

Нищо не усъвършенства пространството като стъкло или различен транспарантен материал. Можете също по този начин да погледнете към отразяващи повърхности, което ще сътвори илюзията за огромен брой огледала.

Отворените лавици имат същия резултат. Вярно е, че това работи единствено в случай че има празни пространства сред продуктите на рафтовете.

А сред тъмните и светлите материали би трябвало да се даде желание на последните.

5. Стените и таванът са боядисани в един и същи цвят

Чувствайте се свободни да експериментирате с цветове и шарки. Отличен вид за дребен апартамент са отвесните линии, които образно усилват височината на стените. Между другото, същия резултат ще бъде, в случай че боядисате тавана малко по-светъл от тона, в който са боядисани стените.

6. Мебели

Мебелите с високи крайници основават плаващ резултат, защото можете да видите пода и усещате, че мебелите въобще не стоят на него. Това основава усещането, че стаята е по-голяма, в сравнение с е в реалност.

7. Малки огледала

Ако да вземем за пример антрето ви наподобява като стеснен кулоар, можете да окачите огромно огледало на една от стените – стаята мигновено ще се преобрази и ще наподобява по-голяма.

Когато избирате огледало за главната стая, би трябвало да запомните просто предписание: окачете го на стената против прозореца. Това се прави, с цел да отразява и светлината, а прозорците дават най-вече светлина.

Когато избирате размер, не се опасявайте да изберете огледала от стена до стена. Можете да поставите дребен скрин или фотьойл пред оглндалото – тогава ще има подобен резултат, като че ли зад тези мебели има вход в някоя друга стая. Освен това наподобява извънредно и доста стилно.

8. Телевизорът е конфигуриран на равнището на очите или под него

Когато става въпрос за едностаен апартамент, тв приемникът би трябвало да бъде конфигуриран над равнището на очите. В идеалния случай е най-добре да го закачите на стената. Тук има операция: с цел да погледнете нещо, би трябвало да хвърлите малко глава обратно – заради това ще наподобява, че стените на жилището са по-високи, в сравнение с в реалност. Освен това под тв приемника ще има много място за слагане на неща.

Имате ли огромна жилищна повърхност? Използвате ли някакви трикове, с цел да го разширите образно?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР