Колкото по-бързо забравим за Продължаваме промяната“ и начина, по който

...
Колкото по-бързо забравим за Продължаваме промяната“ и начина, по който
Коментари Харесай

Добрев се пита: Кой управлява България – татко Петко ли, Лена ли?

Колкото по-бързо забравим за „ Продължаваме промяната “ и метода, по който управляваха страната, толкоз по-добре. Дори не е несъмнено, че Кирил Петков е бил министър председател, тъй като татко му ходил в Турция да договаря газ, съобщи пред bTV Делян Добрев от ГЕРБ.

„ Тази страна не знаем кой я управляваше – баща Петко ли, Асен ли, Лена ли. Със сигурност наподобява, че не я е управлявал Кирил Петков. Затова плащахме горивата с един лев надценка “, нападна той.

Оскъпяването е въз основата, че си пишат едни имейли и на листче какъв брой ще е цената (б.р. на газа). Вместо на 100 лева сме купували на 130 лева газ.

Така Делян Добрев разяснява тематиката, за повдигнатите от прокуратурата обвинявания на някогашния енергиен министър от кабинета „ Петков “ – Александър Николов, на заместника му Данаил Николов, както и на някогашния началник на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов.

Тримата са разследвани за причиняване на вреди за 88 милиона лв. на държавния газов снабдител след прекъсването на газовите доставки от Русия към България.

Той сподели карта, на която се виждат находищата на газ в Черно море.

„ На финалната права сме на изследването на българската територия. Това е контракт, който подписахме през първия кабинет на Борисов през 2012 година Находищата на газ в Турция е едвам на 5 км от общата ни граница, което значи, че това находище е общо – и в българската, и в турската територия. Международната процедура е, че даже те да добият целия газ по това находище, тази част, която ни се поставя, съразмерно би трябвало да ни я дадат. Но защото не са правени сондажи от българска страна е съвсем несъмнено, че няма да потвърдим сходни количества газ “, изясни Добрев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР