Колкото по-бързо президентът разпусне 48-ото Народно събрание, толково по-добре за

...
Колкото по-бързо президентът разпусне 48-ото Народно събрание, толково по-добре за
Коментари Харесай

Инж. Петър Кънев: Най-разумната дата за избори е 2 април, но има натиск вотът да се отложи за след Великден

Колкото по-бързо президентът разпусне 48-ото Народно заседание, толково по-добре за българските жители, парламентарната естрада се употребява за PR акции, а някои от тях може да навредят дълготрайно на страната, счита бургаският народен представител от " Българска социалистическа партия за България "

Колкото по-скоро президентът разпусне 48-ото Народно събрание, толкоз по-добре за българските жители. В последните седмици някои от сътрудниците започнаха да се държат извънредно детско , да внасят предизборни оферти, които или са популистки, или въобще не им е времето, и да се опитат да постановат една пещерна русофобия, нездравословна за България “. Това съобщи пред Флагман.бг бургаският народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “ инж. Петър Кънев.

Според него най-разумното е изборите да са на 2 април, само че напълно не е несъмнено, че вотът ще бъде плануван за тази дата.

„ Доколкото разбирам изборите може да отложат изборите за след Великден. Смятам, че това не е измежду най-логичните решения, тъй като ще провокира огромно напрежение. Има напън обезателно да се одобряват законите за основния прокурор и още няколко от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) “, добави той.

Флагман.бг потърси инж. Петър Кънев след вчерашния тур от конференции на националните избраници от ГЕРБ и Политическа партия, с цел да го попитаме дали е належащо да се дава доклад за работата на 48-ото Народно заседание.

„ Струва ми се, че малко аматьорско и предизборно е да даваш конференции и да отчиташ един интервал, в който ние депутатите имахме две задания и не ги изпълнихме – да създадем държавно управление и да приемем законите по ПВУ . Общо взето да потвърждаваме какъв брой сме били работливи тези три месеца и какъв брой невероятни неща сме създали, ми се коства много неуместно. Така обаче са решили сътрудниците. Идват избори, всеки си търси място под слънцето. Не виждат смисъл да се срамят, считат, че са изпълнили задачата си и излизат да се покажат “, сподели Петър Кънев, който в този миг е най-опитният парламентарист измежду 14-те бургаски депутати и най-дълголетен деен участник в националната политика.

Той е безапелационен, че има неща, с които 48-ото Народно заседание няма по какъв начин да се гордее. Едно от тях да вземем за пример е военната помощ за Украйна, друго – заплащането на втората част за самолетите Ф16, пещерната русофобия, свадите Nexo и получените дарения от " Демократична България " и " Продлъжаваме смяната ".

За страдание се стигна и до някои лобистки, бих ги нарекъл безумни оферти, в които съгласно мен има злобен предумисъл . Визирам предлагането в Икономическа комисия на ДБ да се отнемат концесиите на пристанището „ Росенец “ ). Слава Богу това успяхме да го спрем в комисия, само че в допълнение, по предложение на „ Демократична България “ и Движение за права и свободи влезе във зала на второ четене. Концесията „ Росенец “ е най-сериозната тематика от всичко останало и в идващите месеци ще се сблъскваме занапред с нея. Лично мен стартира мощно да ме тормози тази пещерна русофобия, която се разиграва напоследък, изключително от Политическа партия и Демократична България, която може да донесе доста главоболия на страната ни – в стопански и геополитически проект. Да, войната в Украйна е същинска, само че в избран миг тя ще завърши и поради това би трябвало да вършим разлика сред Путин и Пушкин “, добави Петър Кънев, който приканва за умерена позиция, защитаваща националния интерес, а не такава, каквато би се харесала на избрани кръгове. 

Преди няколко дни крайнодесните русофоби внесоха да преглеждаме събития отпреди 90-те години – Гладомора в Украйна. Искаха да приемем декларация, да осъдим нещо, което е станало преди съвсем век. Обърнахме Народното събрание на PR естрада! Държавата се тресе от кавги, а ние се занимаваме с тематики, които нямат касация с дневния ред на обществото “, разяснява още бургаският народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР