Колкото и тъжна да беше новината за смъртта на кралицата,

...
Колкото и тъжна да беше новината за смъртта на кралицата,
Коментари Харесай

Диетата, с която Елизабет II доживя 96 години

Колкото и тъжна да беше новината за гибелта на кралицата, няма по какъв начин да отречем, че тя имаше незабравим живот. В ролята си на монарх тя е назначила 15 министър-председатели, майка е на четири деца и е била като пътеводна светлина за доста от поданиците си.

Почти до края на своите 96 години Елизабет изглеждаше витална и здрава, а диетата й играе немалка роля за това.

Някогашният й персонален готвач Дарън Макгрейди разкрива пред Hello какво традиционно е хапвала кралицата, като акцентира, че тя се е стремяла да се храни здравословно, само че без да е прекомерно прецизна.

Закуска

Чаша чай ърл грей е бил обичаният й, като го е пиела постоянно с малко прясно мляко и захар. Към него е хапвала няколко бисквити, като желаната й марка и тип са били покритите с шоколадова глазура Chocolate Bath Olivers. За междинна закуска нормално е консумирала овесени ядки, кисело мляко, препечени филийки и обичаната си риба - херинга.

Обяд

Обикновено се е състоял от задушена риба в композиция със задушени зеленчуци като спанак и брюкселско зеле - този миг от всекидневието й е пресъздаден в един от епизодите на The Crown. По-рядко рибата е била сменена с пиле.

Следобеден чай

С него Елизабет е хапвала трансформирал се в нарицателно на Бъкингамския замък сандвич с краставица. Подправката, която е желаела да се прибавя към него, са ментови листа за по-добро храносмилане. Негова опция е сандвич с масло и ягодов мармалад.

Вечерята

Макгрейди разкрива, че най-любимото ястие на кралицата по това време на деня е пържола с гъбен сос и уиски. Обикновено говежда, тя първо се с масло и гъби, след което се запържва с уискито.

А алкохол?

Елизабет II не е страняла от спиртните питиета. Консумирала е алкохол три пъти дневно - малко след закуска е пиела коктейл с джин, на обяд - чаша алено вино, а на вечеря - шампанско.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР