Колкото и способни да сте, все някога ще се случи

...
Колкото и способни да сте, все някога ще се случи
Коментари Харесай

Ако сте допуснали грешка на работа, трябва да си зададете тези 4 въпроса

Колкото и способни да сте, все в миналото ще се случи да сгрешите. Това, несъмнено, е неприятно, само че не би трябвало да допускате да ви пречупи душевен. Провалът е тип опит, който може да ви бъде потребен в бъдеще. За задачата обаче първо би трябвало да си зададете тези въпроси, поучава Inc.com. 1. Какво стана?

Знаете, че сте сгафили. Преди да предприемете нужните дейности, с цел да запазите репутацията си, би трябвало да разберете какво тъкмо се е случило.
Да не би да сте получили неточности инструкции или указания? Може би сте станали жертва на механически проблем? В коя част на веригата е казуса? Намирането на корена на вашата неточност, преди да започнете работа по закърпването на обстановката, ще ви помогне да адресирате същинските проблеми и да си върнете надзор върху събитията допустимо най-бързо.

2. Как да поправя обстановката?

Най-добрият метод е преглътнете гордостта си и да поемете отговорност за грешката, вместо да се пробвате да я " замитате под килима " с вярата, че никой няма да забележи.
Необходимо ли да държите вашия началник или сътрудници в течение с развиването по казуса? Трябва ли да прекъснете процеса по поправяне на грешката, в случай че не разполагате с цялостната картина? Трябва ли неотложно да извършите корекции? Определете какво следва да се направи и започнете работа.

3. Трябва ли да се извиня?

Това е парчето от пъзела, което постоянно остава подценено. Поправянето на грешката е от първостепенно значение, само че в края на краищата, то не може да замести сърдечното опрощение.
Всички хора вършат неточности. Ако вашият пропуск е довел до в действителност отрицателни последствия или е основал сериозна спънка за проектите на някой различен, би трябвало да сте задоволително смирени, тъй че не просто да поправите грешката си, само че и да се извините за нея.

4. Как да предотвратя същото нещо в бъдеще?

Може би тази неточност илюстрира неразбираема или объркваща част от работния развой, която би трябвало да бъде отстранена или изменена. Или пък може би става въпрос за нещо толкоз обикновено, колкото оставянето на записка върху монитора на компютъра, която да ви подсети за значима среща.

Разберете какво може да извършите, с цел да предотвратите допускането на същата неточност в бъдеще. Една неточност може да бъде простена, само че в случай че продължавате да вършиме неведнъж, нещата наподобяват по напълно друг метод.

Източник: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР