Колкото и противоречива да е темата за преекспонирането на социализма,

...
Колкото и противоречива да е темата за преекспонирането на социализма,
Коментари Харесай

Къде да похапнем традиционни български ястия от едно време?

Колкото и спорна да е тематиката за преекспонирането на социализма, няма по какъв начин да отречем съществуването на една особена носталгия към безспорните български кулинарни класики - от преди, през и след времето на СОЦ-а.

В новия епизод на уеб поредицата за градски живот, водещият Алекс Петренко демонстрира неговия ТОП 3 на заведенията, които оферират същинска българска кухня, която като че ли ни придвижва 20 и повече години обратно.

На фона на всичките ястия с киноа, чия, годжи бери – тези заведения разчитат на твърдата си клиентела и на хората, които обичат хубавото българско ястие. Българската кухня се отличава с отличен усет и извънредно разнообразие. Отраснали сме с усета на няколко избрани гозби, без които мъчно бихме си показали една хубава обичайната софра. Между тях са фасул, мусака, шкембе супа, кюфтетата и пържените картофки .
 храна ThinkStock/Getty Images
Много от ястията се подготвят по остарели предписания , излъчени от потомство на потомство епохи наред.-->

В някои от заведенията, личният състав не е сменян от самото им основаване, а дългогодишните им клиенти не престават да ги посещават поради достоверната атмосфера, в кусната храна и положителното обслужване.

Така че, в случай че търсите място, където да се придвижите в детството и да си припомните аромата на вкусните манджички, които вашите майки и баби са правили или пък просто желаете да заведете детето си на място, където да опита достоверни български вкусотии, разнообразни от добре познатия им усет на пица и бургер – посетете ги.
 шопска салата ThinkStock/Getty Images
“Urban life ” е същински гид за феновете на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и въобще не са почитатели на концепцията да се прибират у дома незабавно след работа. За всички тях всеки четвъртък водещият ще сервира своите горещи оферти за „ вървежни “ барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено развлечение и/или COOLтура.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР