Колкото и да се усъвършенстват методите за лечение на онкологичните

...
Колкото и да се усъвършенстват методите за лечение на онкологичните
Коментари Харесай

Над 1700 нови пациенти с онкологични заболявания във Варна през миналата година

Колкото и да се усъвършенстват методите за лекуване на онкологичните болести, ключът към тяхното понижаване се крие в предварителната защита и профилактиката.

Това е безапелационното мнение на шефа на Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести " Д-р Марко А. Марков “ - Варна проф. доктор Георги Кобаков.

Лечебното заведение е едно от дребното в страната, които могат да се похвалят със лична профилактична стратегия с дълготрайност към този момент повече от 10 години, която е изцяло безвъзмездна за пациентите. В последните три от тях има външно финансиране в съответни посоки от община Варна. През предходната година за профилактични прегледи са минали 535 души .

„ Нашето лечебно заведение ще продължи да поддържа високия стандарт в грижата и лекуването на пациентите, тъй като здравето не е акция, а всекидневна отговорност за всеки от нас “, безапелационен е проф. доктор Георги Кобаков.
Световният ден за битка с рака се отбелязва на 4 февруари от 2000 година насам за да напомня най-малко един път в годината на хората по света да бъдат деликатни и да не пропущат профилактичните си прегледи, тъй като най-хубавите шансове за цялостно изцеление от рак са когато е заловен в ранен етап. Датата е определена с подписването на Парижката харта след международната конференция за битка с рака на 4 февруари 2000 година Световният ден за битка с рака е световна самодейност, която има за цел да реализира по-голяма информираност за рака и да провокира дейности за по-добра предварителна защита, ранно разкриване и сполучливо лекуване на заболяването.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР