Колкото и да са смели, да ни защитават и бранят,

...
Колкото и да са смели, да ни защитават и бранят,
Коментари Харесай

Как да успокоим кучето?

Колкото и да са смели, да ни пазят и бранят, кучетата също имат своите страхове. И най-голямото, всяващо почит четириного може да се опасява като малко дете и да търси своето укритие, щом се почувства застрашено.

Както и при нас, стресът при кучето има отрицателно въздействие и в случай че е допълнително, би могъл да аргументи съществени здравословни проблеми на всяко куче. Как да успокоим кучето, показвайки му, че сме до него и че всичко ще бъде наред?

Кучето ви може да се опасява от мощен звук, други кучета, непознати хора. Подсигурете му място, където да може да се скрие, щом усети, че доближава заплаха. Например, в случай че го е боязън от гръмотевици, може да му покажете, че в килера или в банята шумът не е толкоз мощен. Когато сте на открито и завали, може да го оставяте в колата. Важно е да знае, че има къде да се скрие, когато почувства потребност от това и също да излезе единствено в случай че желае и когато желае оттова.

Независимо от страха, можем да опитате да успокоим кучето си с релаксираща музика. Пробвайте да я пуснете няколко пъти, с цел да видите реакцията му. Ако откриете мелодията, в която то се заслушва и реагира добре, я ползвайте в незабавни обстановки.

Прегръдката постоянно оказва помощ! Точно по този начин, гушнете своя домакински любим, когато усетите, че нещо го тормози. Покажете му, че сте до него и няма от какво да се опасява. Прегръдките успокояват.

Може да го разсеете с играчки или обичани лакомства за кучета. Както всеки от нас се успокоява при типа на нещо хубаво, по този начин и четириногият ви другар би се зарадвал, в случай че види това, което обича.

Всяко куче си има темперамент. Той включва както положителни, по този начин и неприятни черти. Вие познавате вашето и знаете какво го изнервя и успокоява. Бъдете търпеливи към него. Бъдете грижовни и любвеобилни. Знаете, че страхът е чувство, което основава напрежение, дискомфорт, стрес при домашните любимци.

Покажете му, че няма от какво да се плаши, само че не прибързвайте, дайте му време. Във всяко зло куче се крие душа на малко уплашено пале. То е като дете, а за него, вие сте родителите, които могат да го утешат и успокоят.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР