Колкото и да не ни се иска да си го

...
Колкото и да не ни се иска да си го
Коментари Харесай

6 чести навика, които могат да ви причинят сериозни заболявания

Колкото и да не ни се желае да си го признаем, ние сме отговорни за по-голямата част от здравословните проблеми, които ни посещават. Някои нездравословни привички подтикват отключването им, само че неналичието на воля и нежеланието ни да се отървем от тях единствено забързват тези процеси. Нека забележим 6 известни нездравословни навика от всекидневието ни, отговорни за образуването на съществени болести:

Тютюнопушенето

Редовното и прекомерено пушене на цигари може да докара до развиването на заболявания на белите дробове, увреждането им, поява на кашлица и пресипнал глас и други признаци, които стават по-сериозни с напредването на възрастта. Активните пушачи в действителност са по-склонни и податливи към разнообразни настинки и грипове.
Лошите привички, които би трябвало да оставите в 2021 година
Нова година е ново начало. Иска ни се всичко неприятно да остане в остарялата и да продължим с нови сили напред. Изпълнени сме с вяра и очак...
Прочети повече
Не си набавяте задоволително сън

Ако желаете да сте здрави и със мощен имунитет, би трябвало да си набавяте първокласен сън. Тялото и организмът ви се нуждаят от добра отмора, а гледането ан телевизия и скролването из обществените мрежи през късните часове на нощта не са по никакъв начин потребни. Здравословно е да си набавяте най-малко по 7 часа сън на денонощие.

Закривате устата си при кихане или кашляне

По принцип е вярно да поставяте ръката си пред носа и устата, когато кихате или кашляте, с цел да не разпространите микробите по близките хора, само че също е значимо за задачата да поддържате добра хигиена на ръцете, защото по този метод бактериите и нечистотиите от повърхността на ръцете ви могат да попаднат в гърлото и да причинят разнообразни други инфекции.

Взимате си леден душ
Защо е толкоз мъчно да се отървете от неприятните привички и по какъв начин да се справите с тях
Почти всеки има неприятни привички. Някой страда от преяждане, а различен има доста паразитни думи в лексиката си. Тези привички може да са ра...
Прочети повече
Студеният душ може и да ви оказва помощ за по-бързото освежаване, само че той не е толкоз потребен при ниските температури на открито. Освен това, не би трябвало да излизате на открито с мокра коса, тъй като при конфликта със студения вятър може да си навлечете освен елементарна простуда, само че и по-сериозни заболявания като мигрена, синузит и така нататък Затова постоянно преди да излезете на открито бъдете сигурни, че косата ви е изцяло суха. Не се къпете директно преди да излезете от у дома.

Обличате се доста фино за сезона

Ако не се обличате задоволително топло през зимата, е доста евентуално да се чувствате непрекъснато настинали и отпаднали. Не е целесъобразно обаче и да се навличате прекомерно доста, тъй като това води до изпотяване, а през зимата – до простуда. Обличайте низък потник или тениска, които можете да премахнете, в случай че ви стане доста горещо.

Самолекувате се

Това е една от постоянно срещаните неточности при всеки. Не пийте медикаменти, които са ви предписани преди за сходни признаци, ами направете още веднъж нужната консултация с доктор, с цел да се наблюдава настоящето ви положение и да се назначи съответно лекуване.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР