Колкото и да е запълнен графикът на Диана Любенова, тя

...
Колкото и да е запълнен графикът на Диана Любенова, тя
Коментари Харесай

Диана Любенова прехласва гостите си с тази гозба! А тайната се крие в подготовката на каймата

Колкото и да е напълнен графикът на Диана Любенова, тя постоянно намира време да готви у дома. Най-малко по два пъти в седмицата, това за нея е закон. Признава, че готви двойно – поради щерка си. „ Тя не обича да яде доста неща, ние – в противен случай, обичаме всевъзможни подправки и по доста. Затова за не сготвям настрана “, изяснява чаровната актриса. И продължава – обожава да има посетители у дома и да им направи своя специалитет.
Мексиканско чили.
Винаги се получава ужасно вкусно и всеки си желае спомагателна порция. Ястието си има и похват. Каймата би трябвало да се смели два пъти. Просто помолете в месарницата или в супера да го създадат, в случай че нямате у дома машина за мелена на месо – надали ще ви откажат.

Ето и какви артикули са нужни: телешко или пуешко месо смляно два пъти –
около 1,200 кг, 1 връзка свеж лук, малко вряла вода, сол и черен пипер на усет, малко червен пипер и кориандър на прахуляк,
люто чили – по избор, 300 г белени домати или доматен сос, консерва червен фасул от 500 г, 1 кафена чашка алено вино – към 50 мл, свеж кориандър, 1 меко авокадо, сладостен червен лук, сирене чедър.
Задушете каймата и наситнения свеж лук в огромна тенджера. Може да употребявате олио, само че за предпочитане е зехтин.

Добавете врялата вода, с цел да не се пържи, а да се задуши.
Разбърквайте и когато стане на трици го махнете от котлона и овкусете с подправките. Върнете на котлона и прибавете доматите, аления фасул и виното.
Оставете да къкри на слаб огън – колкото повече престои на котлона, толкоз по-вкусно става. Поднесете чилито в купички, поръсено с дребни кубчета червен лук, нарязания свеж кориандър, кубчета авокадо и настърганото сирене чедър.
Това е! към този момент и вие можете да предизвикате екстаз у обичаните си хора и гостите!
Добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР