Колкото и да е трудно за вярване, шансът въздухът в

...
Колкото и да е трудно за вярване, шансът въздухът в
Коментари Харесай

Стайните растения, които са най-полезни за нашето здраве

Колкото и да е мъчно за поверие, шансът въздухът в затворени пространства да е по-лош, е по-голям, в сравнение с въздухът, който дишаме на открито (според Световната организация за отбрана на околната среда той е сред 2 и 5 пъти по-мръсен). За благополучие, това може да се усъвършенства освен посредством скъпи системи за пречистване на въздухa и вентилация, а с потреблението на подобаващи стайни растения. Това е един потвърден метод за разчистване и стабилизиране на влажността на въздуха, както и обезпечаване на О2 - доста по-практичен, наличен и прелестен.

Освен това ще внесе и прохлада, хубост и уют във всяко едно помещение в дома (или офиса). Много хора не са осведомени с невероятните качества на растенията и изгодите, които те имат, освен за възстановяване на атмосферата в разнообразни пространства, само че и за здравето. Те са безвредни за домове с деца, както и за хора с алергии.

Ето и кои са някои от най-полезните за нас стайни растения

Спатифилум – наричано е и „ женско благополучие ” – счита се, че носи благополучие и обич в дома. Растението освен изсмуква непотребната влага, като по този метод възстановява климата в дома, само че и унищожава плесенни спори. Отглежда се в топли пространства с ярка светлина и умерена мокрота.


Зелена лилия (Хлорофитум) – растението е скромно и елементарно за развъждане, а в това време отстранява повече от 80% замърсявания, преработва бързо отровни субстанции, които оказват отрицателно въздействие върху здравето ни и даже са причина за виене на свят, отмалялост, проблеми с дишането.


Драцена – след тестване на разнообразни растения за унищожаване на ацетон от въздуха, типът Драцена във всичките му по-популярни представители демонстрира невероятни резултати от 94 %. Ацетонът не се съдържа само в продуктите за нокти (лакове и лакочистители), само че също и в домашен препарати, цимент, багра. Присъствието на това растение както в козметични салони, по този начин и вкъщи, е превъзходен метод за възстановяване на атмосферата и обезпечаване на чиста, здравословна среда.


Дърво на живота - познато и като „ дърво на другарството ” това растение в действителност може да бъде един превъзходен домакински другар, когато става въпрос за обезпечаване на чист въздух. Растението има антимикробни и противовирусни свойства, също така отстранява към 80% замърсявания и отровни субстанции от въздуха.


Алое вера – в допълнение към лечебните си свойства, Алое вера е и измежду най-ефективните растения за разчистване на въздуха. То отделя О2 през нощта, което нормално не е типично за растенията, както и субстанции, подобряващи имунитета.


Фикус бенджамин – растение номер 1 за филтриране на въздуха. Той отстранява повече от 70% бензол, амоняк, толуол и други нездравословни примеси от въздуха. Фикусът обработва всички тези съединения, унищожава и половината от съществуващите микроби. Растението може да усъвършенства и качеството на съня, което го прави превъзходен вид за свежа декорация в спалнята.


Папрат Нефролепис – растение, богато на етерични масла, флавоноиди (най-широко познати поради действието си като антиоксиданти), както и други потребни субстанции. То може да бъде отличен регулатор за нервната система и оказва помощ за понижаване на напрежението.


Лаврово дърво (Лавър/Дафин) – от дълго време растението се смята за знак на популярност, победа и великолепие. Като усвоява влагата от въздуха, то оказва помощ за основаване на нормализиран микроклимат вкъщи. Нещо повече, листата му могат да се сушат и да се употребяват (умерено) в готвенето, само че би трябвало да се има поради, че нервират лигавицата на стомаха и не се предлагат при стомашни, бъбречни и чернодробни болести. Обича мокър въздух и сянка, полива се с топла вода.

ImageFull
Лимоново дръвче – прелестно растение във всяко едно отношение! Когато цъфти, дръвчето изпълва въздуха с превъзходен цитрусов мирис и в това време всмуква непотребната влага от него. Листата му обезпечават огромен брой лечебни субстанции и стерилизират пространството към него. Лимоновото дръвче обича светлината, постоянното поливане и суха почва.

Изберете своето обичано стайно растение и осигурете на дома уют и зеленина, а на фамилията си здравословна и свежа среда. Грижете се добре за него, а то ще ви се отплати по най-хубавия метод. Една дребна смяна в дома може да значи в действителност доста!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР