Колко важни са различията в любовта и трябва ли да

...
Колко важни са различията в любовта и трябва ли да
Коментари Харесай

8 различия, които не пречат на връзката

Колко значими са разликите в любовта и би трябвало ли да се стремим непременно да мислим като един? Според психолозите е доста значимо да съхраним своята характерност, тъй като сътрудникът ни е харесал тъкмо, тъй като сме такива, каквито сме. Когато опитваме да се претопим и станем едно цяло с него в името на мира и разбирателството, ние в действителност не си оказваме помощ, а пречим. Да бъдем двама значи да сме съюз, а не двойник на другия – дано не забравяме това, когато поддържаме връзка между тях.

За да има мощна връзка в една двойка, е належащо искрата да не гасне. А това би се случило, в случай че двамата непрекъснато преоткриват по нещо ново в другия, запазвайки своята и неговата характерност.

Има обаче одобрени от живота разлики, които съгласно психолозите не пречат на разбирателството, а в противен случай – оказват помощ на сътрудниците да живеят в естетика и да поддържат интереса един към различен.

1. Хобита и ползи

Споделянето на някои ползи и занимания е виталната мощ на една връзка. По този метод двамата имат опция да приказват за взаимните си прекарвания, да си напомнят случки и занимателни моменти. Това обаче не трябва да е за сметка на самостоятелните занимания и ползи. Важно е да се открие точния баланс сред едните и другите, с цел да не се получават търкания сред сътрудниците. Така те ще имат споделените моменти на благополучие и своите персонални увлечения.

2. Политически и религиозни убеждения

Те постоянно могат да бъдат мотив за шумни полемики. Но в случай че сътрудниците се научат да се изслушват и почитат мнението на другия, да не се постановат, а да зачитат полезностите, в които той има вяра, тогава особеното отношение може даже да е от изгода и да обогати знанията и отношението към съответните проблеми, които се разискват.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР