Колко струва животът на един руски войник? Най-малко 7000 руски

...
Колко струва животът на един руски войник? Най-малко 7000 руски
Коментари Харесай

150 долара. Толкова струва животът на един руски войник.

Колко коства животът на един съветски боец? Най-малко 7000 съветски бойци са починали до този миг във войната на Кремъл против Украйна. Според някои данни броят им е най-малко двойно по-висок.

И кой знае още какъв брой ще ги последват: съветските бойци също заплащат цената за военната вакханалия на съветския президент Путин. Като обезщетение за гибелта на младите бойци министърът на защитата Сергей Шойгу изпраща на фамилиите им по 11 000 рубли, което се равнява на към 150 $. Също и ранените във войната щели да получат компенсации или пенсии, дава обещание президентът Путин.

Цинично

Животът на един младеж в Русия очевидно не коства повече от 150 $. Дали съветските фамилии са подготвени да одобряват това цинично предложение - рубли вместо мир? И докога? Колкото повече пораства броят на починалите руснаци, толкоз по-трудно ще става за съветския президент да оправдава тези жертви.

Още след първата седмица на войната министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че държавното управление е заделило за компенсации над 70 милиона рубли от съветския бюджет.

" Това може и да наподобява доста, само че сигурно е горчива подигравка с всички тези хора, които са изгубили обичан човек, рискуван от техния държавен глава в името на безумните му имперски хрумвания ", разяснява в тази връзка немският " Зюддойче Цайтунг ".

Презрителното отношение на съветската страна към личните ѝ бойци си пролича още в първите дни на войната, когато стана ясно, че някои от тези млади войничета на наборна работа очевидно въобще не са знаели, че ги изпращат на война. Нещо повече: Русия е страна, която упреква сдружението на майките на починалите бойци " Мемориал " в агентурна активност в интерес на непознати страни.

" Казват, че няма война, само че къде тогава е умрял моят внук "

При това Кремъл очевидно не се интересува изключително от ориста на починалите бойци. Според известия на самостоятелното " Радио Свобода " роднините на починалите военнослужещи не всеки път получават публични известия за тяхната гибел. Често пъти го научават по случайност. Когато публицисти на " Радио Свобода " посетили фамилията на един умрял боец, по малкия екран таман показвали представителя на Министерството на защитата Игор Конашенков, който говорел за " специфичната интервенция " в Украйна. " Той споделя, че няма война, само че за какво и къде тогава е умрял моят внук ", попитала бабата на 22-годишния Максим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР