“Колко сте щастливи само! Случвало ли ви се е други двойки

...
“Колко сте щастливи само!
Случвало ли ви се е други двойки
Коментари Харесай

5 неща, които трябва да знаете за брака, преди да се омъжите

“Колко сте щастливи единствено! ”

Случвало ли ви се е други двойки да ви го споделят? Придружено с “вие в никакъв случай не се карате ” или пък “не можете да разберете през какво минаваме, тъй като вашият брак е превъзходен ”. А дали тези, другояче доброжелателни хора, имат даже най-малката визия през какво минавате вие?

Всяка двойка има своята персонална история, която никой различен не знае. Много от тях стигат съвсем до бракоразвод, без най-близките им другари и семейство даже да схванат за проблемите им. Понякога рецесията се появява след къс интервал. Друг път минават десетилетия, преди връзките да попаднат в “дупка ” и да се наложи съпрузите да открият най-лошото у другия, и да се опитат да го превъзмогнат или… да сложат завършек на всичко.

Факт е обаче, че подобен интервал има във всеки брак или дългогодишни връзки. И преди да се обвържете съществено с половинката си, има няколко неща, които наложително би трябвало да знаете, тъй като по-късно ще ви се желае някой да ви ги беше споделил.

Няма проект Б

Когато застанете пред олтара вие давате доживотно заричане. Може да ви звучи ужасно, само че то е тъкмо такова. И обещавате на другия и на себе си, че ще спазвате обетите си, без значение от всичко. Ако търсите малки врати още преди да сте споделили заветното “Да ”, в случай че си казвате, че постоянно можете да си тръгнете, при положение, че не сте щастливи, в случай че даже преди този момент трансферирате мислено вариантите си, значи този съюз не е за вас. Тези неща ще ви стопират да се отдадете изцяло на индивида против вас и при положение, че нещо не проработи както би трябвало, инстинктът ви ще ви споделя да си тръгнете, вместо да се опитате да поправите нещата. А половинката ви не заслужава това и не това му обещавате, до момента в който се кълнете и го гледате в очите.

Бракът не се свежда единствено до персоналното ви благополучие

Много двойки вършат тази неточност и от време на време точно тя е повода бракът да не върви. Какво очаквате от индивида насреща? Да ви направи щастливи? Това ли би трябвало да е неговата цел в този съюз? А в случай че не ви прави щастливи какво, просто ще си тръгнете и ще намерите някой различен? Истината е, че бракът е доста повече от персоналното ви благополучие. В него няма място за нарцисизъм и половинката ви не може да носи това тежко задължение. Щастието е субективно, а вашето схващане за него ще се трансформира през годините, по тази причина не може да очаквате от другия постоянно да се грижи вие да сте удовлетворени. Бракът е въпрос на взаимна обич, почитание, взаимни отстъпки и да, от време на време ще би трябвало да вършиме взаимни отстъпки с персоналното ви благополучие, за сметка на това на половинката. И би трябвало да го вършиме с схващане и предпочитание.

Комуникацията е по-ефективна от тишината

За някои хора да приказват за възприятията си е непостижимо. Когато нещо ги разстройва или тревожи, те просто се затварят в себе си. Когато повода се крие в другия, те са склонни да вършат същото, а с течение на времето тези неща се натрупват и натрупват, и натрупват… до момента в който не избият на повърхността по противен метод. Ключът към щастливия брак е шерването. Никой не може да ви разбере по този начин, както ще го направи индивидът, с който сте решили да споделите живота си. Иначе за какво въобще е това “в наслада и болежка, до момента в който гибелта ви раздели ”? Същото важи и за моментите, в които самият той е повода, тъй като не можете да очаквате някой да се промени или да промени държанието си, това, което ви тормози, в случай че не му кажете, че имате проблем с това.

Дай и ще получиш

Която и книга за проблемите в брака да отворите ще прочетете, че с цел да има триумф този съюз е значимо да се отнасяте към другия по този начин, както бихте желали той да се отнася към вас. И би трябвало да го вършиме без да очаквате нещо в подмяна, макар че скоро ще разберете, че резултатът е точно подобен. Безрезервната обич и внимание са неща, които всеки чака от обичания си, само че ги получава само, когато дава същото. И тук не става дума за грандиозни жестове, дарове и впрочем. Малките неща вършат усещане повече от всичко друго, тъй като те са част от всекидневието ни, а не се появяват единствено, когато има мотив.

Конфликтът не е знак за проблем

Във всеки вид връзки, без значение дали става дума за работа, семейство или другари, рано или късно се появява спор. Това напълно обикновено и разбираемо. Поради някаква причина обаче, доста хора слагат брака в друга категория. Мислят си, че в случай че се карат или спорят, за значими неща или незначителни такива, значи нещо не е наред с връзката им. А когато вземат решение, че нещо не е наред, незабавно стартират да мислят за проект Б, стопират да споделят между тях и просто стопират да се държат по този начин, както са се държали до момента. Не спорът, а произлизащите от него неща водят до провал в връзките сред двама души. За един благополучен брак е значимо хората да се научат да се оправят с споровете и да научат нещо от тях, като да вземем за пример да приказват за проблемите, да зачитат мнението на другия и да споделят “извинявай, сгреших ”, когато е нужно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР