Колко сме склонни да похарчим за подаръци тази година? Това

...
Колко сме склонни да похарчим за подаръци тази година? Това
Коментари Харесай

Колко ще похарчим за коледни подаръци тази година?

Колко сме склонни да похарчим за дарове тази година? Това попитахме в . Резултатите демонстрират, че една трета от българите възнамеряват да похарчат сред 50 и 100 лв., с цел да зарадват околните си, всеки четвърти е отделил сред 150 и 300 лв. за дарове, 23% от интервюираните заявяват, че са склонни да дадат до 500 лв., а 19 на 100 от тях и по-големи суми.



Броени дни до Коледа магазините и базарите в Русе са претъпкани с хора в търсене на най-хубавия подарък. Дрехи и електроника са най-предпочитаните продукти. Онлайн търговията през декември също бележи растеж сред 20 и 40 %, а 25 на 100 от българите са отделили до 300 лв. за коледни покупки. Дигиталните портфейли, дебитните и кредитните карти са измежду най-често употребяваните средства за заплащане. А в Русе кувертите за заведенията за хранене в Новогодишната нощ доближават до 180 лв. и са изчерпани преди месец.

По време на коледната блъсканица в този магазин за облекло влизат стотици хора. Въпреки това оборотът през декември е по-нисък по отношение на предходната година.



" Има рецесия, не е като предходната година, само че взимат си рокличка за прием, за подаръчета ", сподели Мариана Симеонова шеф на магазин за облекло.

19 на 100 от българите не се тормозят от високите цени, икономисали са задоволително през годината и имат намерение да похарчат над 500 лв., с цел да изненадат околните си.

" Точно избран бюджет нямам. За родителите е отмора, за брат ми, тъй като се занимава с гимнастика, обвързвано е с тренировките му и за колегата ми е книга. Нищо изключително, сантиментални неща ", сподели още Мариана Симеонова.



Други са по-скромни в проектите, само че наложително държат да изберат подаръка онлайн, а не през уеб сайтове за онлайн търговия.

Междувременно - местата за новогодишната нощ в Русе са заети макар по-скъпите куверти - до 180 лв. на човек. Хотелиерите също са подготвени да посрещат посетители, само че регистрират, че спад на румънските туристи за празниците тази година.

Вижте още в репортажа на Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР