Колко пъти в живота си сте се заричали, че никога

...
Колко пъти в живота си сте се заричали, че никога
Коментари Харесай

Как да се учите от грешките си: 6 практични съвета

Колко пъти в живота си сте се заричали, че в никакъв случай повече няма да извършите грешките, единствено с цел да откриете, че вършиме безусловно същото нещо години, месеци, седмици, дни или даже единствено няколко часа по-късно?

Като хора ние сме склонни да имаме положителни планове. Когато объркаме нещата, без значение дали е единствено дребна неточност или много грандиозна, ние си обещаваме, че ще бъдем по-добри в бъдеще. И ние в действителност го мислим. Но времето минава и паметта ни за грешката избледнява и преди да се усетим, ние вършим безусловно същото нещо още веднъж.

Понякога вършим едни и същи дребни неточности всеки ден, без даже да виждаме. Но когато повтаряме огромните, ние се упрекваме за това, желаейки да сме си научили урока от първия път.

Как да се учите от грешките си: 6 практични съвета

1. Признайте грешката

 грешките Как да се учите от грешките си: 6 практични съвета

Забележете, когато извършите неточност. Ти не си съвършен, нито някой различен. Трябва да започнете да осъзнавате себе си и изборите, които вършиме. Ако всички останали постоянно са отговорни, тогава вие сте общият знаменател и би трябвало да погледнете деликатно личното си държание. Ако наподобява, че драмата и спорът ви преследват, признайте своята роля в тях. Лесно е да си помислите, че можете елементарно да пропуснете тази стъпка и да преминете към идната, само че не го правете. Това е най-важното! Не забравяйте, че всеки ваш избор е опция да оцените следствията, които е имал. Запишете го, в случай че би трябвало. Имате сигурен поддръжник, с който да го обработите. Отделете време да спрете и да забележите държанието си. Станете положителни в разпознаването, когато вършиме грешките.

2.Знайте какво мислите

 грешките Как да се учите от грешките си: 6 практични съвета

Тази стъпка също ще отнеме малко процедура. Но с времето може да се трансформира в елементарен табиет. Забележете какво се случва в главата ви, когато сте създали грешките. Какво се надявахте или очаквахте да се случи? Как искаше да се държиш? Правихте ли някакви догатки? Имаше ли някакви самоограничаващи се вярвания? Опитайте се да определите от кое място произлиза грешката във вашето мислене.

3.Направете изследване, имайте проект

Отидете на google.com, намерете книга или попитайте другар какво биха създали. Намерете някои различни избори, които биха могли да бъдат направени вместо това, и помислете за следствията, които биха довели тези избори. По-добре? по-зле? Грешките ще станат по-малко, когато имате проект в главата си.

4. Извинете се или се поправете

 грешките Как да се учите от грешките си: 6 практични съвета

Когато бъркаш, признай си. Спомнете си какъв брой хубаво е да ти се извинят, когато са те онеправдали. Дори се извинете на себе си, в случай че е належащо. Оставете егото си настрани и се научете да казвате, че скърбя. Освобождаващо и повишаващо увереността е да се научите по какъв начин да се извинявате добре. Грешките се поправят, когато се извините.

5. Приложете наученото

Завийте всичко. Не осъзнавайте, че сте създали неточност, разберете какво е могло да се направи вместо това и по-късно не го правете! Някои неточности и неприятни привички могат да бъдат сложни за спиране. Продължавайте да практикувате, продължавайте да забелязвате и продължавайте да вършиме проучвания, до момента в който тези досадни неточности и неприятни привички останат в предишното.

6. Не се спирайте на грешката

 грешките Как да се учите от грешките си: 6 практични съвета

След като сте се поучили от неточност, оставете я! Грешките са това, което сте създали, а не това, което сте. С други думи, вие не сте вашите неточности. Не се укорявайте, вместо това си дайте малко берекет и се гордейте със себе си, че сте признали и сте се поучили от това. Променете гледната си точка за това какво е неточност – те са страхотни житейски уроци! Бъдете признателни за опцията да научите нещо ново.Повярвайте, че един ден ще можете да погледнете обратно и да се усмихнете, в случай че не и да се смеете за това.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР