Колко пъти сте се питали дали да не пробвате да

...
Колко пъти сте се питали дали да не пробвате да
Коментари Харесай

5 стратегии за психичното здраве, които идват от Азия

Колко пъти сте се питали дали да не пробвате да облекчите напрежението посредством медитация или йога? Това са изпитани тактики за положителното психологично здраве и богатство, които облекчават тревогата, депресията и посттравматичното стресово разстройство.

Какво съставляват тактиките за психологично здраве?

По формулировка тактиката за психологично здраве е тази, която може да помогне за поддържане на възприятието за прочувствено благоденствие, намалявайки постоянно срещаните признаци и в някои случаи даже цялостното им изцеление. Има няколко разнообразни типа тактики за психологично здраве, вариращи от приема на билки до тренировки за централизация, като те могат да работят дружно за успокояването на нервната система от здравна и прочувствена позиция.

Много от употребяваните през днешния ден в обществото тактики за психологично здраве може да наподобяват нормални, само че в случай че се проучат деликатно, ще се види, че множеството от тях произлизат от Азия и са на няколко хиляди години. 

1. Билките

От хилядолетия обичайна китайска медицина лекува заболяванията с комбинации от разнообразни билки. Те могат да са под формата на чайове, капсули или прахчета. Тази процедура се е трансформирала доста малко през вековете във връзка с главните предпоставки, че Ци, или виталната сила, постоянно би трябвало да се движи гладко, а двете начала Ин и Ян, както и петте първоелемента, да са в естетика.

Датиращи от китайската династия Джоу преди повече от 3000 години, тези билкови медикаменти към този момент си прокарват път и към западната медицина, като някои лекари ги предлагат на своите пациенти за оправянето както с физическите, по този начин и с прочувствените разстройства.

2. Йогата

Йогата се предлага за намаление на сърдечния темп, възстановяване на съня и гъвкавостта, облекчение на напрежението и болката. Тази антична система от извършения за тялото и мозъка се практикува в родината си Индия от антични времена.

3. Медитацията 

Проучвания демонстрират, че постоянното упражняване на медитация, даже и единствено по няколко минути дневно, е в положение да пренастрои мозъка и да облекчи психологичните разстройства, като тревога, меланхолия, нервност, стрес. Съществуват разнообразни медитативни практики, само че крайната цел на всички е една – усмиряване на мозъка и възстановяване на благосъстоянието. Археолози са разкрили доказателства, че медитация се е практикувала в Индия през 5000 до 3500 г.пр.Хр., само че западният свят научава за нея едвам при започване на 20-и век.



4. Цигун и тайдзицюен

Тайдзицюен е система от плавни придвижвания и е най-популярната форма на цигун. Тя постоянно се дефинира като медитация в придвижване. Ползите от практикуването на тайдзицюен са доста – успокоява мозъка, усъвършенства салдото и мускулната мощ, облекчава напрежението. Тези антични системи за поддържане на положителното здраве водят началото си от античен Китай, където в миналото са били част от образованието по бойни изкуства. За тях се загатва в книгата „ И Дзин “ (Книга на промените), която датира от преди към 3000 години.

5. Рейки

Тази холистична система за балансиране и лекуване на тялото и мозъка стана известна на Запад с помощта на японеца Микао Усуи. Тя също съставлява тип енергийно лекуване, което има релаксиращ резултат. При него практикуващият с нежно допиране облекчава ред психологични проблеми, в това число тревога, стрес и физическа болежка. В основата на рейки стои концепцията за отваряне на енергийните центрове на тялото. Въпреки че доста хора се съмняват в успеваемостта на този способ, има доказателства за преимуществата му пред плацебо. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР