Колко пъти сте приключвали връзка, признавайки, че вината е във

...
Колко пъти сте приключвали връзка, признавайки, че вината е във
Коментари Харесай

Пет начина, по които вие рушите връзката си

Колко пъти сте приключвали връзка, признавайки, че виновността е във вас, а не в колегата  ви?
Колкото и мъчително да звучи, от време на време вие самите сте повода връзката ви да се провали.
Хората имат его. То е двигателната мощ, която ни тласка да действаме по избрани способи. И като същества, притежаващи его е доста мъчно да се обърнем към себе си и почтено да признаем грешките си. Не всеки човек е кадърен на тази мощ. По-лесно е да обвиним другите, да търсим грешките в тях, да се убеждаваме, че ние сме прави, а те не. Тези настройки в доста случаи се придвижват и във връзките. Замислете се какъв брой постоянно сте си признавали грешките пред себе си и пред колегата си. Ето и 5 от главните способи, по които рушите връзката си без да го съзнавате.

1. Не понасяте фамилията на колегата си и не го криете
Може да имате своите аргументи да не харесвате фамилията на колегата си. Вариантът те да са непоносими е изцяло вероятен. Но в случай че не съумявате да се справите с този междуличностен проблем и непрекъснато сте в спор с тях, търсейки наложителна поддръжка от колегата си, това ще се трансформира в голям проблем с времето. Ако държите на половинката си и желаете връзката ви да остане е значимо да бъдете дипломатични в тази нелека обстановка.

2. Винаги сте жертвата
Тази настройка е токсична за връзките. Да сте жертвата и да сте в позиция на непрекъснато мрънкане, оправдаване, противоречие с колегата си е нещо, което отравя връзките постепенно, само че несъмнено. Освен всичко това, в случай че постоянно играете жертвата във всяка обстановка, това ще накара колегата ви да изгуби уважението си към вас. А когато това се случи ще е по-трудно да отстоявате себе си, мнението си, желанията си. Ще бъдете подценявани и това ще ви накара да потънете в горест и отвращение да се стараете във връзката  си.

3. Не умеете да управлявате гнева и болката си
Крайните страсти могат да са червен байрак за всеки от нас. Когато някой се гневи елементарно, а яростта му е неуправляема, мощна, избухваща и го прави податлив да споделя мъчителни неща, за които след това съжалява, бихте ли се замислили да продължите да имате връзка с него? Вероятно през главата ви ще стартират да минават мисли, претеглящи позитивните и негативните страни на сходни връзки. А в този момент помислете какво минава през главата на колегата ви, в случай че вие имате проблем с ръководството на гнева. Отговорът е повече от явен.

4. Винаги сте прави
Незачитането на мнението на колегата е значително неправилно в една връзка. Конфликтите  ви доближават до една и съща задънена улица. Не успявате да решите проблемите си, тъй като настоявате на своето без да изслушвате колегата си. Задължително желаете да печелите всеки спор и не си замълчавате, до момента в който той не се съгласи с вас или просто не замълчи пръв. Подобно държание сигурно отблъсква и кара сътрудникът ви да се отдалечи от вас прочувствено, а след това и физически.

5. Омаловажавате потребностите и ползите на колегата си
Ще разрушите връзката си, в случай че демонстрирате цялостно пренебрежение към потребностите на колегата си. Ако единствено вашето мнение и вашите цели са приоритет, ще го нараните и отблъснете. Не одобрявате ползите му, даже си позволявате да ги критикувате, да ги осмивате – по този начин го карате да се усеща не просто подценен, а отхвърлен. Такова държание подсказва сериозен нарцисизъм, в който другият няма никакво значение. Напълно обикновено би било той да си тръгне, усещайки, че не е признат подобен, какъвто е. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР