Колко от вас, щастливо женени наши читатели, можете да се

...
Колко от вас, щастливо женени наши читатели, можете да се
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Робърт Дауни Джуниър и Сюзън Дауни – когато любовта към жената бие любовта към водката и кокаина

Колко от вас, щастливо женени наши читатели, можете да се похвалите като днешния ни воин, че след 18 години фамилен живот към момента има полови мечти с жена си и заран, когато я целуне за сбогом, към този момент си мисли за прелестните неща, които ще й направи вечерта, когато се прибере?

Не виждам гора от ръце и това е обикновено. Но Робърт Дауни Джуниър ще поклати разочаровано глава и ще каже евентуално нещо от рода на: “Ако не ти става от жена ти след 20, 30 и даже 50 години сватбен живот, значи въобще не е трябвало да се дамите. ”

Такъв си е той – веселяк, прям до прекаленост и несъмнено един от най-чаровните холивудски артисти. Преди обаче да заплува в спокойните фамилни води дружно с филмовата продуцентка Сюзън Левин, “Железният човек ” има своите спешни моменти и нелеки любови. 

Знаете ли, че преди да влезе в Маноло Бланик-а на Кари Брадшоу и да стане международна звезда и фаворитка на милиони дами по света, Сара Джесика Паркър е била гадже с днешния ни воин? Ако не, ето, че към този момент знаете. 

Запознават се едвам 18-годишни, през 1984-а, по време на фотосите на “Първороден наследник ”. Влюбват се мигновено и единствено няколко седмици по-късно заживяват дружно. Въпреки че доста се обичат, връзката им е сложна най-много поради пристрастеността на младия артист към хероина и алкохола. Дрогата може и да не му пречи (все още) да забива положителни функции в всякакви холивудски продукции, само че е огромен проблем за Сара Джесика. “Много се гордеех с него и се радвах да го виждам по какъв начин израства професионално, ” споделя тя, “обаче не беше загадка за никого, че има проблем. И страда. А аз не знаех по какъв начин да му оказа помощ, тъй като в никакъв случай преди този момент не се бях сблъсквала с такова нещо. Трябваше или да се науча да пребивавам с човек, който се бори със зависимостта си, или да си потегли. ”

Трябва да й признаем, че за едно такова нежно девойче, каквото е, тя демонстрира забележителни самообладание и устойчивост, оставайки в тази връзка цели осем години. 

В изявление от 2008 година Дауни Джуниър също си спомня за ония времена: “Харесваше ми да пия. И да се треса. Обаче на Сара Джесика въобще не й беше занимателно. Вярно, демонстрираше схващане към казуса ми и се опитваше да ми помогне, само че просто в един миг не устоя. ”

Двамата се разделят през 1991-а. Сара Джесика Паркър и до ден сегашен продължава да твърди, че това са били едни в действителност забавни и значими осем години от живота й.

1992-а е една доста странна година в живота на Робърт Дауни, по-голямата част от която надали си спомня заради продължаващия проблем с опиатите и пиенето. През тази година той среща Дебора Фалконер – актриса, модел, певица… въобще цялостния пакет, както си му е редът. Не се знае къде тъкмо са се срещнали, само че се знае сигурно, че единствено шест седмици по-късно към този момент са публично бракувани. През септември идната година се ражда синът им, Индио. Тази връзка устоя едвам четири години и през 1996-а Фалконер подава молба за бракоразвод, изтъквайки като причина “непреодолими разлики ”. Но всички се досещаме какви са тези “различия ”. Просто и на нея като на Сара Джесика й писнало да понася наркоманските му излагации. 

След развода Робърт наподобява въобще не си е взел поука от по този начин повтарящите се проблеми, тъй като продължава да шмърка и пие нехайно. През същата 96-а е задържан за владеене на хероин, кокаин и незареден Магнум 375. Ченгетата откриват тези скъпи находки в колата му, когато го стопират за каране с превишена скорост на бул. “Сънсет ”. Месец по-късно, до момента в който е още в изпитателен период, артистът по този начин се отрязва, че нахлува в дома на собствен комшия и припада на леглото му. Заради това си нарушение получва спомагателни три години изпитателен период, през които е длъжен да се подлага на постоянни проби за опиати. През 97-а обаче пропуща да се яви на един от наложителните проби, поради което е осъден с шест месеца затвор в щатския затвор на Ел Ей. Но даже престоят в панделата не съумява да го отрезви – метафорично и безусловно. През 99-а е задържан още веднъж. Адвокатът му, Робърт Шапиро, вика на помощ страховитите си сътрудници, защитавали самия О Джей Симпсън по делото му за ликвидиране, само че отново не съумява да отърве клиента си от излежаване на тригодишна присъда в заведение за наркозависими в Коркоран, Калифорния. 

Кариерата на Дауни Джуниър е сложена на пауза и дори въобще не е несъмнено, че ще продължи след приключване на присъдата. 

 Avengers Premiere Robert Downey Jr and wife Susan Downey

Копеленцето обаче се оказва късметлия. Намира се един арбитър, който отсъжда, че от първата присъда през 96-а са му се събрали три години наказване и по тази причина го пуска на независимост през 2000-та против гаранция от пет бона. Явно филмовите продуценти не са не запомнили симпатичната му мутра, тъй като незабавно го ангажират за хитовия адвокатски ефирен сериал “Али Макбийл ”. Въпреки че се оправя повече от добре по време на снимачния развой и даже получава номинация за “Еми ” за ролята си в сериала, Робърт в действителност въобще не е във форма. Години по-късно ще признае, че в никакъв случай преди този момент не е бил по-надрусан и на процедура даже не помни цели епизоди, в които е взел участие. Затова и не може да се начуди на тъпоглавите критици, които не стопират да хвалят играта му. Човекът се оказва оракул на личната си орис. Още преди края на първия сезон на “Али Макбийл ” е задържан още веднъж за владеене на опиати – този път в хотелската си стая в Палм Спринг по подаден неизвестен сигнал на 911. Въпреки че е нарушил изискванията на гаранцията си и го грози дейна присъда от 4 години и 8 месеца, Дауни Джуниър подписва контракт за присъединяване в още осем епизода на сериала. 

След следващата смущаваща преживелица през април 2001-а обаче продуцентите са принудени да уволнят звездата на шоуто, в каквато Робърт се е трансформирал напълно непредвидено, откакто по рейтинг е надминал актрисата в основната роля, Калиста Флокхарт, както и всички останали артисти. До такова решение се стига, откакто служител на реда го намира да се мотае необут и объркан из Кълвър Сити. Въпреки че пробата за опиати безапелационно демонстрира съществуване на кокаин в кръвта, Дауни Джуниър е освободен единствено няколко часа след арестуването си, без да му бъдат повдигнати обвинявания.

След като самият Уди Алън макар огромното си предпочитание не съумява да го ангажира за кино лентата си “Мелинда и Мелинда ”, тъй като не се намира кой да подсигурява за него, излиза наяве, че нищо и никой не е в положение да избави кариерата на Робърт Дауни Джуниър от неуспех. 

Но! Все отново ще се откри един човек, който ще изиграе ролята на ангел-спасител в живота на надарения артист. И това ще бъде Мел Гибсън. 

Мел и Боб са си близки, още откогато се снимат дружно в екшън комедията от 1990-а “Air America ”. Гибсън е един от дребното, които не обръщат тил на Боб, когато стартира да пропада. Затова, когато на Дауни Джуниър му се отваря опция да взе участие в “Пеещият детектив ”, не различен, а точно Гибсън заплаща финансовата му гаранция, демонстрирайки по този метод убедеността си, че Боб ще се оправи с ролята на престъпния публицист Дан Дарк. Този великодушен другарски жест несъмнено кара Робърт да се осъзнае и да премисли държанието си. Той съумява да докара до дъно фотосите на кино лентата, без и един ден да се появви друсан или пийнал на снимачната площадка. Веднъж потвърдил, че на него може да се разчита, предложенията за нови функции стартират да валят.  А предлагането за ролята на лекар Пийт Греъм в психо-трилъра “Готика ” ще се окаже съдбоносно. 

Сюзън Левин е част от екипа на Silver Pictures – компанията, която продуцира “Готика ”.  С Робърт се срещат в Монреал, на работен обяд преди началото на фотосите с режисьора и актрисата в основната роля, Холи Бери. Всички си поръчват японско, единствено Робърт изненадва с избора си като вади кутия овесени ядки и декларира, че това е суперхрана. После пред учудените погледи на сътрапезниците си стартира да прави йогистки придвижвания – като че ли с цел да удостовери личните си думи, че овесът е направил чудеса с него. Въпреки че го намира за чудноват, Сюзън несъмнено е привлечена от него, обаче гледа да се държи на висота, тъй като въпреки всичко е продуцент, а не просто някоя празноглава групарка с размазана серпантина, която се вмъква в леглата на известните. Това което не знае тогава е, че Боб също й е метнал око и по тази причина се прави на смешник – с цел да притегли вниманието й. 

Първата си обществена поява като двойка Боб и Сюзън  вършат на аления килим на премиерата на “пеещият детектив. ” Месец по-късно, през ноември 2005-а, двамата към този момент са сгодени. 

“Стана на рождения й ден, пети ноември, ” спомня си Дауни Джуниър. ”Много ми се искаше да я изненадам преди да навърши 30. Така че малко преди среднощ изсипах в скута й цялостен куп дарове и най-после извадих и годежния пръстен. Не помня какво тъкмо споделих, само че май я попитах дали ще стане моя жена…някой ден. ”

Сюзън е разсъдливо момиче и не оставя страстта да й замотае главата. Настоява да не се женят незабавно, ами да изчакат най-малко година. Въпреки че годежът продължава по-дълго от това, Робърт демонстрира забележително самообладание. На 27 август 2005 година, две години след предлагането за брак двамата си споделят “да ” на гала в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Докато Сюзън наподобява като напълно естествена, обичайната младоженка – с бяла рокля, вало, букет и всичко, Боб не изневерява на хулиганската си натура и комбинира черен костюм с лавандулово фишу и… гуменки. Сред присъстващите на сватбата са такива именити посетители като Стинг, Киану Рийвс и Били Джоуел – и всичките облечени много по-добре от младоженеца.

Когато се дами за Сюзън, Робърт не подозира, че е улучил десетката. Не единствено че Сюзън е луксозна жена, само че и проникновен продуцент. Когато стартира кастингът за амбициозния мега-проект “Шерлок Холмс ”, Сюзън държи да участва, макар че по това време е ангажирана и с продукцията на “Рокенрола ” на Гай Ричи. Тя неприкрито лобира за мъжа си, тъй като и на двамата им се желае да прекарат идващите четири месеца дружно,  а не разграничени. Ходът й се оказва стратегически верен, тъй като самият факт, че е в стаята по време на прослушванията за основната роля, накланят везните към Дауни Джуниър. С ролята на Шерлок Холм артистът отваря нова глава в кариерата си, която можем да озаглавим “Възраждането на Феникс от пепелта ”.  Филмът изкарва 534 милиона $ на основателите си, получава доста положителни мнения, а Робърт Дауни печели “Златен глобус ” за ролята си на именития детектив.  Оттука нататък бентът като че ли се отприщва и на Боби му потегля по вода.  Но той знае на кого дължи триумфа си и не се срами да го признае пред целия свят.  В речта си при приемането на “Глобуса ” споделя: “Не си направих труда да си приготвя тирада, тъй като Сюзън ми сподели, че в тази категория ще завоюва Мат Деймън. ” И прибавя саркастично: “Не желая да благодаря на жена си, тъй като, в случай че не беше тя, в този момент щях да разчиствам масите в някоя сладкарница. ”

През 2010-а Робърт и Сюзън зачеват първото си дете. Не биологическо, само че също толкоз значимо за тях – това е личната им продуцентска компания Team Downey. През февруари 2012-а си раждат и дете от плът и кръв, Екстън Елиас Дауни. Двамата обаче не стопират до тук. Две години по-късно приветстват още един член в фамилията –  момиченце, което кръщават Aври Роел. 

Междувременно Team Downy прави първия си филм – “Съдията ” с Робърт Дювал в основната роля. Запитана какво е да работи дружно със брачна половинка си, Сюзан дава отговор: “Той е малко муден заран и би трябвало първо да влея задоволително кафе в системата му, преди да стартира да го обливам с въпроси. ”

Освен с кино, двойката се вълнува от архитектура и вътрешен дизайн и фотоси на домовете, които са построили или реновирали, непрекъснато излизат в профилирани издания. Робърт пък е разпален бранител на околната страна. По време на промоцията на кино лентата “Дулитъл ” през 2020-а той декларира, че минава на веган диета като това ще бъде неговия непретенциозен принос за понижаване на въглеродния отпечатък на планетата.

На 27 август Робърт означи 18-тата годишнината от брака си със Сюзън с сантиментален пост в Инстаграм. Под тяхна обща фотография от 2005-а, на която Сюзън държи букет от жълти цветя, артистът е написал: “След 18 години любовта продължава да цъфти. ”

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР