Колко материали вече са написани за нюансите, свързани със смазването

...
Колко материали вече са написани за нюансите, свързани със смазването
Коментари Харесай

Какви проблеми може да очаква собственикът на автомобил, ако моторното масло не почернява?

Колко материали към този момент са написани за нюансите, свързани със смазването на мотора, само че въпреки всичко доста притежатели на коли имат пропуски в знанията по тази тематика. Сега ще ви разкажем за това какво значи прекомерно чисто масло в мотора.

Повечето притежатели на коли се напрягат, когато видят мрачно и почерняло моторно масло и са блажено уверени в положителното положение на вътрешните елементи на мотора, в случай че смазката има висока степен на бистрота. Всъщност този метод не постоянно подсигурява благосъстоянието на силовия елемент. И от време на време като цяло е пагубно рисково.

За да разберете за какво е по този начин, би трябвало да знаете най-малко най-общо, по какъв начин работи маслото в мотора. Смазката се състои от основа от един или различен тип (минерална, полусинтетична или синтетична), в която са разтворени всички типове добавки. Освен това делът на последните в състава на някои типове мазила за мотора доближава 20% от размера. В този случай цветът на новата моторна смазка нормално е светложълт или кафеникав със наложителната бистрота на това вещество.

Точно поради това основателите на рекламни видеоклипове толкоз обичат да употребяват масло за снимане на видеоклипове за бира - цветът и прозрачността на тези изцяло разнообразни течности са изненадващо сходни.

Връщайки се към моторните мазила и техните добавки, дано кажем, че жестоко казано, маслената основа е виновна за понижаване на триенето сред триещите се елементи на механизма, а добавките, като се изключи че му оказват помощ по този въпрос, извършват функционалностите за попречване на образуването на пяна, повишение на работната температура на смазката, попречване на нейното окисляване и други неща.

Освен всичко друго, те усъвършенстват детергентните свойства на моторното масло. Факт е, че в процеса на изгаряне на гориво в цилиндрите неизбежно се образуват сажди и други твърди частици, както и артикули от неизбежните боклуци на самото масло.

Всичко това може да се утаи върху буталата, върху повърхностите на горивната камера, върху клапаните, в маслените канали на цилиндровия блок. Ясно е, че тези отлагания не способстват за вярната работа на мотора. Изобилието им даже може да аргументи съдбовни вреди на силовия елемент. Поради тази причина, по този начин наречените детергентни свойства на всяко моторно масло са извънредно значими.

А „ черното “ на течността, което виждаме на измервателната пръчка, до момента в който следим равнището на смазката в мотора, е просто добър знак - несъмнено, в случай че това се случва, до момента в който се съблюдават интервалите за промяна на маслото и филтъра! Тъмният цвят на смазката значи, че то извършва едно от своите непосредствени отговорности добре - разтваря всички тези отлагания, като им пречи да се утаят навътре в мотора. При промяна на маслото всички тези " гадни " неща ще бъдат безвредно отстранени.

Но в случай че след идната такава интервенция колата към този момент е минала хиляди километри, а смазката към момента е транспарантна и чиста, това значи едно: тя не извършва функционалностите си! Всички " отпадъци ", формирани при изгарянето на гориво, остават в мотора с ускорени темпове, приближавайки го до главния му ремонт. Моторното масло с такива свойства би трябвало да се източи неотложно, да се размени с ново и в никакъв случай повече да не се употребява!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР