Колко ли скучна би била пастата или пък салатата, ако

...
Колко ли скучна би била пастата или пък салатата, ако
Коментари Харесай

Най-лесното и вкусно домашно босилеково песто за 2 минути

Колко ли скучна би била пастата или пък салатата, в случай че не разполагахме с песто, с което да ги овкусим. Това е една от най-страхотните и ароматни добавки, които някои хора даже избират да похапват непосредствено от бурканчето. Да не приказваме, че с песто може да гарнирате препечени кръгчета самун, основа за пица и каквото друго се сетите. Друг е въпросът, че не всеки е удовлетворен от усета на пестото, което закупува от магазина.
Днес ще ви изненадаме с една необикновено лесна и бърза рецепта, с помощта на която може да си приготвите най-вкусното и ароматно песто.
Ето я и нея:
• 2 връзки босилек
• 200 мл зехтин
• 100 грама кедрови ядки
• 100 грама пармезан
• 3-4 скилидки чесън
• Сол
• Черен пипер
 Как да извършите съвършеното песто? Как да извършите съвършеното песто?
Пестото е обичано на доста хора и постоянно се стига до чудене коя е най-хубавата рецепта за него. В тази публикация съм се опитал да дам отговор...
Начин на подготвяне:
Пестото се подготвя безусловно за 2 минути, в случай че разполагате с кухненски робот. Нужно е да поставите всяка една от съставките в него, като се изключи зехтина. Пасирайте, до момента в който не се получи хомогенна примес, а зехтина добавяйте по-малко.

Накрая разбъркайте и гарнирайте с тази зелена и ароматна вкусотия всяко едно ястие, което се нуждае от почерк.
Добре е да знаете, че кедровите ядки бихте могли да замените с други по ваш избор. Може да употребявате същото количество микс от ядки.
 Босилекът забавя стареенето Босилекът забавя стареенето
Босилекът е доста потребна съставна част, която доста забавя процеса на стареене. В Индия босилекът е свещено растение, за което има мн...
Босилекът също може да замените с друга зелена фалшификация или микс от няколко такива.
Ако желаете по-различен усет, прибавете сушени домата към пестото. Експериментирайте на воля. Крайният резултат в никакъв случай не ще ви разочарова.

Дори да не се получи напълно по ваш усет, то сигурни сме, че бързо ще бъде похапнато, тъй като единствено лъжица –две песто са задоволителни, с цел да трансфорат всяко скучно ястие в същински лукс за вкусовите рецептори.
Побързайте и го пригответе вкъщи. Не забравяйте, че 2 минути ви разделят от буркан с аромати и цветове!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР