Колко ЛГБТ има в света в момента? Въпреки това имат

...
Колко ЛГБТ има в света в момента? Въпреки това имат
Коментари Харесай

Eрдоган се оплака от цветовете на ЛГБТ в ООН

" Колко ЛГБТ има в света сега? Въпреки това имат право на тези стъпала, а и тези, които са срещу ЛГБТ, имат също толкоз право ", сподели Ердоган. Той често е наричал членовете на ЛГБТ+ общността " девианти ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се оплака през вчерашния ден, че му е било неловко от потреблението на това, което той дефинира като " цветове на ЛГБТ " в Организация на обединените нации, чиято централа тази седмица е украсена с ярки цветове за разпространение на Целите за стабилно развиване, съобщи Ройтерс. Ердоган съобщи, че би желал да разиска въпроса с генералния секретар Антониу Гутериш, оповестиха турските медии.

Правителството на Турция, ръководено от Ердоган и неговата ислямистката Партия за правдивост и развиване,  е стегнало позицията си във връзка с свободите на ЛГБТК общността, показва Ройтерс.

" Един от въпросите, които ме тормозят най-вече... е, че когато влизаш в Общото заседание на Организация на обединените нации, виждаш цветовете на ЛГБТ по стъпалата и на други места ", цитират казаното от Ердоган телевизия " Хабертюрк " и други медии.

" Колко ЛГБТ има в света сега? Въпреки това имат право на тези стъпала, а и тези, които са срещу ЛГБТ, имат също толкоз право ", сподели Ердоган, който постоянно е наричал членовете на ЛГБТ+ общността " девианти ", изключително по време на предизборната си акция тази година.

Някои дипломати на Организация на обединените нации обаче допуснаха, че Ердоган може да е объркал 17-те разнообразни цвята, свързани с Целите за стабилно развиване,  с които са украсени елементи от централата на Организация на обединените нации, в това число стъпалата, за срещата на върха, която се организира по-рано тази седмица, с цветовете на дъгата, свързвани с правата на ЛГБТ+ общността, показва Ройтерс.

Говорител на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш не отговори на настояването за коментар на думите на Ердоган. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР