Колко и кога ще пристигнат тестовете за учениците от горните

...
Колко и кога ще пристигнат тестовете за учениците от горните
Коментари Харесай

Напрежение между МОН и МЗ за тестовете за учениците

Колко и по кое време ще дойдат тестванията за учениците от горните класове – тази тематика си трансферират от няколко дни просветното и здравното министерство. Задочният спор продължи през вчерашния ден с недвусмислено известие във Viber канала на МОН, че от обещаните 1 млн. теста от министър Стойчо Кацаров са получени едвам 160 000 бройки. Които ще стигнат за тестване на дребните възпитаници до 10 декември.

Само преди ден Кацаров даде обещание, че Министерство на здравеопазването ще достави 1 милион бройки проби на МОН, с цел да могат и огромните възпитаници да се върнат в клас. В същото време просветителният министър Николай Денков твърди, че казусът не са парите и поръчките, а това че сходни неинвазивни проби просто няма налични в България. И е мъчно такива огромни бройки да бъдат доставени в период.

Въпреки това от Министерство на здравеопазването дадоха заричане през вчерашния ден, че до края на деня в петък 1 милион теста ще бъдат доставени на МОН. Тестовете ги няма и не е ясно споделят ли и по какъв начин между тях здравният и просветителният министър.

“В рамките на 7-10 дни ще се доставят 4.5 милиона теста, което е задоволително да се обезпечи образователен развой за всички възпитаници до края на календарната година “, изясни здравният министър. В събота в складовете на Българския червен кръст в Лозен имаше единствено 280 хиляди теста за учениците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР