Колко чужденци работят в България? Отговор на този въпрос може

...
Колко чужденци работят в България? Отговор на този въпрос може
Коментари Харесай

Колко чужденци работят в България?

Колко чужденци работят в България? Отговор на този въпрос може да се откри в събраните данни за осъществяването на оценка на въздействието на Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност (ЗТМТМ), излиза наяве от разбор на Института за пазарна стопанска система.

Националната организация за приходите (НАП) е органът, който записва трудовите контракти на територията на България, в това число тези, подписани с жители на Европейския съюз (ЕС) и Европейското икономическо пространство (ЕИП) и с чужденци – жители на трети страни.

Данните на Национална агенция за приходите демонстрират, че броят на договорите на чужденци непрестанно и гладко се покачва от 2015 година насетне и през 2020 година доближават към този момент за над 40 000. Основната част от тях - близо 30 000 - са трудовите контракти на жители на трети страни, подписани по българското законодателство и от регистрирани в България работодатели. Гражданите на първите девет страни по бройка съставляват над 80% от общия брой на чужденците, които работят в страната. Традиционно преди всичко са съветските жители, само че през последните години техният брой преднамерено и значително понижава (с близо 1/3) за сметка на увеличение на броя на жителите от Северна Македония, Украйна, Турция, Молдова, Сърбия и Сирия.

Каква е записаната претовареност на жители от Европейски Съюз,.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР