Колко често ви се случва да напишете в Google името

...
Колко често ви се случва да напишете в Google името
Коментари Харесай

Онлайн навиците, които вредят на кариерата ви

Колко постоянно ви се случва да напишете в Гугъл името на мъжа, с който сте се срещнали на празненство в другари или в клуба, който сте посетили с девойките?

Казвате си, че е обикновено преди първа среща да разберете малко повече за него и до момента в който се усетите, към този момент преценявате какъв човек е по това каква музика споделя на стената си, в какви места се check-ва и в какви фотоси се отбелязва. Често даже се настройвате отрицателно още преди да сте го опознали, единствено поради постовете му във Фейсбук или Instagram. 

Според едно изследване, оповестено в Business Insider, работодателите действат по подобен метод, преди да назначат нов чиновник. Заради модерните технологии и Internet се оказва, че държанието ни онлайн може да ни коства мечтаната работа и даже да е причина за това да загубим сегашната. 

Ето за какво идващият път, когато се каните да извършите някое изброените по-долу дейности, първо се замислете, преди да натиснете бутона “Сподели ”.

Клюките по адрес на сътрудници и шефове

Независимо дали става дума за настоящи или някогашни работодатели и сътрудници, издание на персонални отзиви по отношение на държанието им и работните ви връзки е безусловно табу. Същото важи и за присъединяване в обществени полемики в Twitter или Фейсбук, в които някой изрича негативно мнение, вади на показ “кирливи ризи ” или просто разисква хора от компанията. Дори вие да не сте основател на сходен диалог, мненията ви ви вършат не по-малко отговорни.

Не единствено, че можете да компрометирате позицията си в сегашната ви месторабота, само че можете фрапантно да намалите възможностите си за нова. Проучване от 2014 на CareerBuilder демонстрира, че 36% от мениджърите в разнообразни компании са подминали обещаващ претендент, поради сходно държание в обществените мрежи. Да си го кажем напряко – никой не желае сходен човек в екипа си и не би ви наел на работа, в случай че историята на стената ви демонстрира такива постове. 

Прекаляването с персонална информация

От Фейсбук неслучайно са измислили функционалността за шерване на постове единствено с избрани хора. Никога не знаете по какъв начин ще се одобри изявлението на мнение по мъчителни въпроси от сорта на вяра, политика, даже възгледите ви по отношение на раждането на деца и гонене на кариера. С такива думи постоянно рискувате да обидите сътрудник или висшестоящ, който е на друго мнение. Евентуален шеф в бъдеща компания пък може да ви дискриминира по отношение на изявлението ви.

Ако държите да употребявате обществените мрежи като платформи за изложение на мнение, погрижете се да разделите околните и приятелите си от сътрудниците и работните си контакти. Някои хора даже не прибавят в листата си с другари познати от офиса, само че в днешно време подобен вид държание се приема със смесени усеща, по тази причина вместо да настройвате сътрудниците си против вас в самото начало, просто създайте описи и определете кой какво може да вижда на стената ви.

 Онлайн навиците, които вредят на кариерата ви

Казвате едно, само че вършиме друго

Да речем, че се обадите в офиса, с цел да кажете, че не можете да присъствате на срещата или просто не можете да отидете на работа, тъй като не се чувствате добре и имате висока температура. Публикуването на фотоси, на които ясно проличава, че няколко часа по-късно сте на обяд или следобедно кафе с приятелки, не приказва по никакъв начин добре за вас. Дори да не сте излъгали за неразположението си и просто за миналия интервал от време да сте се почувствали по-добре, отново не изграждате добра визия за себе си в очите на супервайзъра си или възможния ви шеф, на който сте звъннали, с цел да отложите изявление.

Правописни грешки 

Неграмотността е едно от нещата, които отблъскват освен хората, които желаят да ви наемат, само че и приятелите ви като цяло. Социалните мрежи извадиха на показ този противен подробност, за който преди рядко сме се замисляли, в случай че не става дума за работна преписка. Всеки може да допусне неточност от нехайство или бързане, само че в множеството случаи това не е опрощение. Ако не сте сигурни по какъв начин се изписва някоя дума, не лишава доста време да ревизирате в Гугъл. Постарайте се да се визиите в най-хубава светлина пред сътрудниците и познатите си.

Подозрително съдържание 

Има ли смисъл въобще да обясняваме за какво всичко, което е обвързвано с опиати и секс, няма място в профилите ви? Това слага под въпрос преценката ви и въпреки всичко, в случай че би трябвало да сме почтени, щом търсите кариерно израстване, значи тийнейджърското държание от дълго време е зад тила ви.

Грубиянството

Дозата жлъч в обществените мрежи постоянно е добре пристигнала. Но има разлика сред това да публикуваш хапливи и хумористични мнения, и непосредствено да обиждаш някого. Тук още веднъж се връщаме към първата неточност и обстоятелството, че никой не би желал недодялан човек в екипа си. Нападките против персони и групи от хора нямат място на стената ви.

Има едно златно предписание, съгласно което можете елементарно да прецените по какъв начин да се държите онлайн: В интернет всеки може да бъде какъвто си изиска, по тази причина бъдете персона, с която бихте се гордели.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР